Ugrás a tartalomra

Értékteremtő munka a MiProdukt-nál

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 14. kedd 09:21
A Miskolc Holding Zrt. 15 éves fennállása alkalmából készült sorozatunkban ezúttal a cégcsoporton belül a MiProdukt Reklám- és Nyomdaipari Szolgáltató Kft. munkáját ismerhetik meg az olvasók.

A MiProdukt sokoldalú termelő és szolgáltató cége a városnak: a portfólió része a nyomdai, takarítási és külterületgondozási, összeszerelési, illetve varrodai tevékenység. A cég döntő többségében megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásával látja el ezeket a feladatokat.

A Miskolc Holding Zrt. tagvállalatát több mint 25 éve hozta létre az önkormányzat. A cél már akkor is az volt, hogy a megváltozott munkaképességű embereknek álláslehetőséget biztosítson a város.

Példamutató foglalkoztatás

Boros Attila ügyvezető elmondta, hogy jelenleg több mint 170 munkavállalója van a cégnek, amelyből 130 fő megváltozott munkaképességű. Komoly eredménynek tartja, hogy a pandémia alatt is 25 százalékkal tudták bővíteni foglalkoztatotti létszámukat, de további céljuk még több egészségkárosodott embernek munkát biztosítani. Hozzátette, hazánkban a megváltozott munkaképességű személyeknek körülbelül 44 százaléka dolgozik, ami ugyan előrelépés a tíz évvel ezelőtti adatokhoz képest, de még mindig jelentősen elmarad az egészséges emberek foglalkoztatási szintjétől.

Fotó: Mocsári László

A MiProdukt Kft. dolgozóinak több mind háromnegyede megváltozott munkaképességű, így a társaság védett foglalkoztatónak is minősül, ami előnyt jelenthet beszerzési eljárások során a cég számára. Boros Attila kifejtette, hogy akkreditált foglalkoztatóként nemcsak az a feladatuk, hogy a súlyos egészségi problémával élőknek tartósan munkát biztosítsanak, hanem tranzit foglalkoztatás keretében számos munkavállalót sikerrel integráltak a nyílt munkaerőpiacra az elmúlt években. Fontos céljuk, hogy valós, termelőmunka-környezetben munkatapasztalat- szerzési lehetőséget biztosítsanak, ami ugródeszkát jelenthet a nyílt piac irányába. Ehhez segítőszolgáltatásokat és mentori kísérést is biztosítanak. A kollégák előmenetelét pedig képzésekkel is segítik: tavaly például informatikai tanulmányokkal bővíthették tudásukat az alkalmazottak.

Mindennap látjuk termékeiket

A cégnél négy tevékenységi körben dolgoznak a munkavállalók. A nyomdai részlegnek köszönhetjük például a Miskolci Nemzeti Színház prospektusait – sok-sok egyéb termék (molinók, táskák, szórólapok) mellett. A varroda – többek között – a Miskolc Holding Zrt. tagvállalatainak gyárt munkaruhát, de a járvány idején a maszkok varrása is kiemelt fontossággal bírt. Mindezek mellett a takarítási és külterület-gondozási, illetve az összeszerelési tevékenység is a portfólió része.

Boros Attila arra is kitért, hogy az elmúlt időszakban számos fejlesztést valósított meg a MiProdukt Kft., és jelentősen javultak a munkakörülmények. Nagy eredménynek tartja, hogy a munkavállalók részére a cafeteriajuttatásokat a pandémia ellenére is tudták biztosítani. Emellett korszerűbb gépeket szerzett be a cég, a beruházások összértéke meghaladta a 34 millió forintot. A jövőbeni cél a létszám bővítése mellett a piaci igények minél szélesebb körű kiszolgálása – tette hozzá az ügyvezető, majd megjegyezte, hogy ezek a beruházások folytatódni is fognak. Munkavállalói létszámuk fejlesztésére is készülnek, ezért jelenleg is várják a nyitott pozíciókra a jelentkezőket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke