Ugrás a tartalomra

Ezüstérmet szereztek a magyar bádogosok a fiatal tetőfedők világbajnokságán

MTI
Utoljára módosítva
2022. november 21. hétfő 13:00
Ezüstérmet szerzett a magyar bádogos csapat Svájcban, az IFD Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán - közölte az MTI-vel az ÉMSZ Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége.

A Vlkovszky Norbert és Márk András alkotta páros a német válogatottat megelőzve lett második. A világbajnoki címet a házigazdák versenyzői nyerték. Az ÉMSZ tetőfedő és szigetelő csapatot is indított a megmérettetésen, mindketten a negyedikek lettek.

A 3 napos versenyen 25 csapat indult. A felkészülési időszakban napi 10-12 óra jutott gyakorlásra, de a versenyen már csak alig 8 órát kaptak a versenyzők a minden eddiginél összetettebb és nehezebb feladatok megoldására. A szigetelő versenyszámban például nem engedélyezték az elektromos kéziszerszámok használatát, kizárólag hagyományos eszközökkel lehetett dolgozni.

A közlemény szerint a magyar versenyzők munkáját más indulók is nagyra értékelték. Teljesítményük azért is megérdemli az elismerést, mert tapasztalataik szerint a legerősebb versenytársaknál, Ausztriában, Németországban, Svájcban sokkal jobban megbecsülik a szakembereket. A magyar csapatok ennek ellenére jó formában versenyeztek, a tetőfedők is alig maradtak le a dobogóról - tették hozzá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!