Ugrás a tartalomra

Fabiny Tamás: Isten ott van minden emberi szenvedésben

MTI
Utoljára módosítva
2020. december 25. péntek 12:54
Isten ott van minden emberi szenvedésben, a kórházakban és az oxigénsátor alatt is - mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke karácsony első napján az óbudai evangélikus templomban tartott ünnepi istentiszteleten.
Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke igét hirdet az ünnepi istentiszteleten karácsony első napján az óbudai evangélikus templomban december 25-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

    
Fabiny Tamás prédikációjában elmondta: a karácsonyi történet arról szól, hogy Isten nemcsak a magasságban, hanem a földi világban, az emberek otthonaiban és szívükben is otthon akar lenni.
    
Isten, akinek a lakóhelye a menny volna, Jézus Krisztusban "egészen mélyre jutott", mert a mélyen lévő, a szenvedő, a bűnös, az esendő, az istenkerülő embert akarja megtalálni - mondta.
    
Fabiny Tamás hangoztatta: Jézus nem steril körülmények között született.
    
A magasságban ugyan ott ragyogott a fényesség, de a földön szenvedés, mocsok és vér volt - tette hozzá.
    
Ma is ebben a szenvedésekkel, vérrel és mocsokkal szennyezett világban kell az igének testté válnia. Egy olyan világban, ahol üldöztetés, terrorfenyegetettség, klímaválság, munkanélküliség és világjárvány van - mutatott rá.
    
Isten karácsonykor egészen közel jött az emberhez, mert ő nem a távolság, hanem a személyesség Istene. A világjárvány miatt a távolságtartás időszakát éljük, és "fáj, hogy nem ölelhetjük meg családtagjainkat". A karácsonyi történet mégis arról szól, hogy Isten át tudja hidalni a távolságot - mondta az evangélikus elnök-püspök.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!