Ugrás a tartalomra

Fáklyás felvonulással emlékeznek

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 06. péntek 12:39
A márciusi ifjakra is emlékeznek majd a Velünk a Város fáklyás felvonulásán.
Fáklyás felvonulás sajtótájékoztató
A Velünk a Város frakciót alkotó politikai pártok és civil szervezetek együtt emlékeznek a hősökre. (Fotó: Mocsári László)

Megemlékezést és fáklyás felvonulást tartanak március 13-án, pénteken délután 5 órától a Velünk a Város frakciót alkotó politikai pártok és civil szervezetek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére – erről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt.
A megemlékezők a Herman Ottó Múzeum előtt gyülekeznek majd. Itt civilek és a frakciót alkotó pártok képviselői is mondanak rövid beszédet, majd a fáklyák, gyertyák meggyújtását követően átvonulnak a Palóczy emlékműhöz, ahol koszorút helyeznek el – mondta el Bazin Levente önkormányzati képviselő, a program szervezője.
A tavalyi fáklyás felvonulásuk az első közös ellenzéki megmozdulás volt a ma már Velünk a Város frakcióban tömörülő politikai pártoknak és civil szervezeteknek – tette hozzá.
Az együttműködés és az összefogás példája a forradalom és szabadságharc – fogalmazott Szopkó Tibor önkormányzati képviselő. A politikus hozzátette, hogy a különböző világnézetű emberek egy jó cél érdekében fogtak össze, és az elnyomó hatalom elleni közös és hatékony fellépés üzenetét is hordozták, csakúgy, mint a Velünk a Város frakció pártjai.
Az eseményre minden miskolcit várnak a szervezők.

 

További hírek

Olvasnivaló