Ugrás a tartalomra

Fogjunk össze Marciért!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 06. hétfő 16:05
Nem sok ideig lehetett gondtalan kisgyerek Marci. Többszöri epilepsziás rohamot követően egyik alkalommal légzés és bal oldali végtag gyengeség miatt kórházba került, ahol fény derült arra a megrendítő tényre, hogy egy 7,5 cm-es ciszta és szövetszaporulat van a fejében. Marcin Magyarországon már nem tudnak segíteni. A túlélésre csakis akkor van remény, ha január második hetében elkezdődik a kölni terápia. A németországi kezelés azonban 30 millió forintba kerül. Tehát van remény a gyógyulásra, de ehhez összefogásra van szükség!

A most 26 hónapos Marci, többszöri epilepsziás rohamot követően, az egyik alkalommal légzés és bal oldali végtag gyengeség miatt kórházba került, ahol fény derült arra a megrendítő tényre, hogy egy 7,5 cm-es ciszta és szövetszaporulat van a fejében. Októberben megműtötték, majd három hét múlva kiderült: hármas besorolású rosszindulatú agydaganata van. Elkezdődött a sugárkezelés is, amit ő hősiesen tűrt, de sajnos a daganat csak 2 mm-t zsugorodott és továbbra is aktív maradt. Ezután 4 hónapos kemoterápia következett, ami 2019. október közepéig tartott. Majd újabb várakozás után jött a lesújtó hír: a daganat továbbra is aktív.

Marcin Magyarországon már nem tudnak segíteni. Egyetlen esélye egy kölni klinikán elérhető, kemoterápiára épülő, kombinált vírus-, immun- és hőterápia, aminek a megkezdéséhez szükséges első konzultáció már meg is történt. Marci állapota nem teszi lehetővé, hogy várakozzon a kezelésre. A túlélésre csakis akkor van remény, ha január második hetében elkezdődik a terápia, ami 30 millió forint. Ezt önerőből sajnos nem tudja finanszírozni a család.

A 26 hónapos agydaganatos kisfiú életmentő kezeléséért fogott össze 90 ezer ember a CsodaCsoport elnevezésű Facebook-közösségben. Marci itthon is kap kemo gyógyszert, szirup formájában, ami az áttétek kialakulását gátolja majd. Az itthoni gyógyszeres kezelés január első hetében, a kölni terápia pedig az azt követő héten, január közepe táján kezdődik.

Segítsünk együtt Marcinak!

 

Az alábbi módokon segíthet:

Banki átutalással vagy befizetéssel:

Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány elkülönített számlájára

Bankszámlaszám: 11734138-20017125 (OTP Bank)

IBAN: HU12 1173 4138 2001 7125 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény : civil licit

 

Illetve az alábbi PayPal számlán:

https://www.paypal.me/HosMarc

Programok

Jelenleg nincsenek programok!