Ugrás a tartalomra

Fokozatosan visszatér a kánikula

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 12. kedd 21:29
Szerdától egyre melegebb levegő érkezik fölénk, csütörtökön újra elérhetjük a 35 fokot.

A meleg levegő élénk, erős széllel érkezik fölénk, szerdán az északnyugati, csütörtökön pedig a nyugatias szél támadhat fel többfelé - írja keddi közleményében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzésből kiderül, szerdán gomolyfelhős idő várható, az ország keleti felében észak felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Elszórtan, nagyobb eséllyel keleten előfordulhat zápor, néhol zivatar, amelyek az éjszaka második feléig lecsengenek. Hajnalban északkeleten egy-egy zápor nem kizárt. Szerdán északkeleten lesz intenzívebb a gomolyfelhő-képződés, másutt derült, napos idő lesz a jellemző. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél, mind kedden, mind pedig szerdán nagy területen lesz élénk, néhol erős, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat.
   
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de a hidegre érzékeny területeken 10 fok alatti értékeket is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 27 és 32 fok között várható.

Az időkép.hu előrejelzésében azt írja, csütörtökön akár már ismét mérhetünk 35 fokot is, a felmelegedés azonban egy pénteken érkező gyenge hidegfrontnak köszönhetően nem folytatódik tovább, vasárnapra mindenhol felfrissül az idő, így a korábban jósolt 40 foknak egyelőre esélye sincs.

– A front mentén pénteken északnyugat felől záporok, zivatarok alakulhatnak ki, és feltámad az északira-északnyugatira forduló szél. 27 és 35 fok között alakul a csúcshőmérséklet, a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb. Hasonlóan meleg lesz szombaton, majd vasárnapra mindenhol mérséklődik a kánikula, 25 és 30 közötti maximumokat mérhetünk. Sok napsütést, de továbbra is szeles időt tartogat a hétvége – írja a meteorológiai szakportál.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!