Ugrás a tartalomra

Forgalomkorlátozás lesz az arnóti körforgalomnál

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 08. csütörtök 09:58
Az ok: nagyfelületű burkolatjavítási munkát végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Miskolcon.

A munka ideje alatt – tehát várhatóan október 11., vasárnap és október 17., szombat között – kell forgalomkorlátozásra számítania a közlekedőknek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya csütörtökön közölte: október 11-13. között, vasárnaptól keddig az előkészítő és burkolatmarási munkákat végzik el, majd szerdától kezdik meg az érintett szakasz aszfaltozását.

Öt centiméter vastag kopóréteget építenek közel 735 tonna melegaszfaltkeverék felhasználásával, ezt követően padkát építenek és új útburkolati jeleket festenek fel.

A munka ideje alatt részleges forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek, félpályás zárások mellett jelzőőr vagy forgalomirányító fényjelző készülék irányítja majd a forgalmat.

A menetrend szerinti autóbuszjáratok változatlan útvonalon közlekedhetnek, azonban megnövekedett menetidőre lehet számítani.

A társaság arra kéri az autóval közlekedőket, hogy a munka ideje alatt lehetőleg tranzit útvonalként ne használják az érintett útszakaszt, Arnót, Onga, Szikszó és Felsőzsolca megközelítése alternatív útvonalakon ajánlott.

Az aszfaltozás közben a MOL üzemanyagtöltő állomás ki- és behajtása csak az arra kijelölt útcsatlakozáson keresztül közelíthető meg.
 
Október 16-án, pénteken a körforgalmi csomópont belső körpályáján, majd a Felsőzsolca bekötőút előtti külső körpályán végeznek burkolatcserét. Utóbbi esetben az üzemanyag töltőállomás és Felsőzsolca a 37-es főút felől a Bolyai út használatával közelíthető meg.

Október 17-én, szombaton a körfogalmi csomópont 3-as és 37-es főút valamint a 3-as főút és a 2617-es Edelény-Felsőzsolca összekötő út közötti szakaszán cserélik majd a burkolatot. Ebben az időszakban Felsőzsolca belterületén keresztül közelíthető meg a 37-es főút, a 3-as főút Szikszó irányban Felsőzsolca-Ongán keresztül, Miskolc irányban pedig Arnóton keresztül.
 
A felújítással érintett csomópont környezetében torlódásra és lassabb haladásra kell számítani. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületek környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket.

Továbbá a társaság arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!