Ugrás a tartalomra

Fuss, Miskolc, fuss, Népkert! 

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 10. kedd 16:11
Miskolc is csatlakozott a tavaly először megrendezett Futókörök Napjához. Az idén május 21-én tartott országos aktív programhoz újdonsült pályájával, a népkerti futókörrel kapcsolódik a város.
Tavaly az ország 10 helyszínén 23.313 kilométert teljesítettek a futók. Fotó: Juhász Ákos tavaly novemberi felvétele az egyetemi Mikulás-futásról

Az ország tizenöt pontján veszik majd birtokba a futópályákat professzionalisták, életvitelszerűen kocogók és alkalomadtán fellelkesülők. Az Országos Futópálya-építési Programban az utóbbi időszakban több rekortán borítású, legalább nyolcszáz méter hosszú futópályát adtak át az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával. Utóbbi felel a jövő hét szombatján tartott ingyenes eseményért is, melyre szó szerint bárki nevezhet, igaz, azt kizárólag csak aznap és a versenyek helyszínén tudja megtenni – nyolc órától.

Ezúttal is versenyezhetnek a települések, hogy hol futnak többet a nap folyamán. | Fotó: Juhász Ákos tavaly szeptemberi felvétele

Az elkészült futókörök közül Gödöllőn, Hajdúböszörményben, Kaposváron, Pápán, Egerben, Székesfehérváron, Sárváron, Szegeden, Szolnokon, Kiskőrösön, Dabason, három fővárosi kerületben és Miskolcon zajlik majd a verseny – délelőtt kilenc és délután öt óra között.

A legtöbb kilométert összegyűjtő település 250 ezer, a második 150 ezer, a harmadik 100 ezer forint díjazásban részesül, amelyet jótékony célra kell felajánlaniuk. Helyszínenként a három legtöbbet futó résztvevőt 25, 15, és 10 ezer forintos sporteszköz-utalvánnyal díjazzuk. További információ az egynapos programról ITT olvasható. 

2020 óta már 15 új futókört adtak át hazánkban az Országos Futópálya-építési Program keretein belül. Fotó: Juhász Ákos

Mint arról minap beszámoltunk: formálisan ugyan még fel sem avatták, de már így is rengetegen tapossák a népkerti vörös csíkot. A fent említett országos program és a miskolci önkormányzat finanszírozásával kialakított pálya hivatalos átadására egyébiránt Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős Kormánybiztos jelenlétében péntek délelőtt kerül majd sor. 

Veres Pál a Miskolc Televízió múlt heti megkeresésekor úgy fogalmazott: még májusban terveznek egy nagyobb fesztiválszerű rendezvényt, mellyel ünnepélyesen is átnyújthatják a lakosság számára a létesítményt. Nos, az alkalom adott: a közel egy kilométer hosszú rekortán terepet jövő hétvégén valóságos tömegterhelésnek tehetik ki a helyiek.

(Címlapkép: Juhász Ákos tavaly szeptemberi felvétele egy belvárosban rendezett jótékonysági futásról)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!