Ugrás a tartalomra

Gasztroplacc: miskolci ízek, miskolci emberek, miskolci placcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 13. szombat 12:22
Tavaly nyáron hétről-hétre ehettünk egy jóízűt és ihattunk egy jó nedűt a belvárosi kultúra egyik placcán. A Művészetek Háza idén is kicsalogatja az embereket, hogy a belváros szívében iszogatva és eszegetve töltsék a júliusi langyos nyárestéket.
Mocsári László képgalériája!

Habár a Művészetek Háza szezonja május végével lezárult, a közönség nyáron sem fog unatkozni – júliusban ugyanis folytatódik a MÜHA GasztroPLACC, ami idén is igazi közösségi élményt, tartalmas kikapcsolódást és gasztronómiai különlegességekkel teli nyárestéket ígér.

Hétről hétre más-más miskolci éttermek mutatkoznak be a PLACCon, július 5-étől augusztus 16-áig, minden pénteken. Július 12-én – a második alkalommal – a finom falatokról a Végállomás Bistorant, és a Drót Bisztró gondoskodott, a főételek utáni édességet pedig a Desszertem szolgáltatta.

Hogy legyen mivel leöblíteni a finom falatokat a Bűdi Borház és Szőlőbirtok, a tokaji Barkland Pincészet, és az egri Orsolya Pince kínálta nedűit. A fellépő a Kalóz Capriccio volt. Ezek mellett pedig gyereksarokkal, fényfestéssel és DJ-vel várták most is a miskolciakat.

Bűdi István Ádám borász a Miskolc Televízió érdeklődésére elmondta, nagy örömére szolgál, hogy idén is a Gasztroplacc egyik borásza lehetett. – Nagyon örülünk neki, hogy egyre több ilyen rendezvény van, és, hogy Miskolcon is van ennek létjogosultsága, hogy van igény a minőségi gasztronómiára – fogalmazott.

A Drót Bisztró csirkecomb filét készített baconnel sütve, aszalt paradicsommal, gomolyával töltve, amihez kecskesajtos tejszínes mártást kínált, valamint lecsós tarját készítettek. A Végállomás Bistorantnál pedig BBQ-s pulled porkot ehettünk friss salátával és coleslow-val. 

Jövő hét pénteken ismét „kinyit" a Művészetek Háza előtti tér, a MÜHA Gasztroplacc, ahol az ételekről gondoskodik a Dűlő Étterem és az Impresszó Club - Étterem gondoskodik majd, a borokat pedig Tokaj-Portius, St. Andrea Borászat (Eger), KT Kézműves Pince szolgáltatja. 19 órától Szőnyi - Sándor duó lép fel.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!