Habár a Művészetek Háza szezonja május végével lezárult, a közönség nyáron sem fog unatkozni – júliusban ugyanis folytatódik a MÜHA GasztroPLACC, ami idén is igazi közösségi élményt, tartalmas kikapcsolódást és gasztronómiai különlegességekkel teli nyárestéket ígér.
Hétről hétre más-más miskolci éttermek mutatkoznak be a PLACCon, július 5-étől augusztus 16-áig, minden pénteken. Július 12-én – a második alkalommal – a finom falatokról a Végállomás Bistorant, és a Drót Bisztró gondoskodott, a főételek utáni édességet pedig a Desszertem szolgáltatta.
Hogy legyen mivel leöblíteni a finom falatokat a Bűdi Borház és Szőlőbirtok, a tokaji Barkland Pincészet, és az egri Orsolya Pince kínálta nedűit. A fellépő a Kalóz Capriccio volt. Ezek mellett pedig gyereksarokkal, fényfestéssel és DJ-vel várták most is a miskolciakat.
Bűdi István Ádám borász a Miskolc Televízió érdeklődésére elmondta, nagy örömére szolgál, hogy idén is a Gasztroplacc egyik borásza lehetett. – Nagyon örülünk neki, hogy egyre több ilyen rendezvény van, és, hogy Miskolcon is van ennek létjogosultsága, hogy van igény a minőségi gasztronómiára – fogalmazott.
A Drót Bisztró csirkecomb filét készített baconnel sütve, aszalt paradicsommal, gomolyával töltve, amihez kecskesajtos tejszínes mártást kínált, valamint lecsós tarját készítettek. A Végállomás Bistorantnál pedig BBQ-s pulled porkot ehettünk friss salátával és coleslow-val.
Jövő hét pénteken ismét „kinyit" a Művészetek Háza előtti tér, a MÜHA Gasztroplacc, ahol az ételekről gondoskodik a Dűlő Étterem és az Impresszó Club - Étterem gondoskodik majd, a borokat pedig Tokaj-Portius, St. Andrea Borászat (Eger), KT Kézműves Pince szolgáltatja. 19 órától Szőnyi - Sándor duó lép fel.