Ugrás a tartalomra

Gyerekek játszották el Krisztus keresztútját

minap.hu//Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. március 28. hétfő 13:41
Vasárnap passiójáték várta a Kálvária dombra kilátogatókat. Mintegy 100, a Mindszenti Római Katolikus Plébániához tartozó gyermek idézte meg Jézus szenvedéseit.

A Nagyböjt régre visszanyúló, Ferences rendtől eredő hagyománya, hogy Jézusnak a Golgotáig megtett keresztútját végigjárják a hívek. Hoskó Orsolya, a Mindszenti Római Katolikus Plébánia hitoktatói koordinátora elmondta, tizennégy stáció van, ezek száma azonban növelhető. Vasárnap ezt meg is tették, hiszen a feltámadást is – tizenötödikként – eljátszották a résztvevők.

Képgalériánk a passiójátékról; Fotók: Horváth Csongor

A színészgárda a plébániához tartozó gyermekekből állt – tudtuk meg a koordinátortól, aki hozzátette: „Nem csupán gondolkodunk és végigimádkozzuk a folyamatot, hanem a gyerekek élőben megjelenítik a stációkat”.

A mintegy 100 fiatalt, szüleiket és a híveket Juhász Ferenc plébános köszöntötte. Elmondta, hogy a passiójáték „Kicsit olyan, mint az eredeti, de nem teljesen, mert nem feszítünk senkit keresztre. Olyan értelemben igen, hogy ott sem volt hangosítás. Maga a látvány és a történet azonban azóta is látszódik és hallatszik!”. Hozzátette, hogy Jézus Krisztus története a történelem legnagyobb drámája.

Végezetül arra szólította fel a jelenlévőket, hogy lélekben kapcsolódjanak ahhoz, amit a gyermekek előadnak a stáció állomásain.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!