Ugrás a tartalomra

Gyorsabbak és hatékonyabbak: két keréken is járőröznek a rendészek

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 08. szerda 18:25
Keddtől már kerékpáros járőrök is ellenőrzik Miskolc közterületeit. Az önkormányzati rendészet munkatársai elsősorban a belvárosban, Miskolctapolcán, és a Diósgyőri vár környékén teljesítenek szolgálatot.
Fotók: Parai Roland

A gyalogos és az autós szolgálat mellett indult el a kerékpáros járőrözés a borsodi megyeszékhelyen. Indokolt volt, hiszen kétkeréken gyorsabbak és hatékonyabbak a rendészek, ráadásul így a lakossággal való kapcsolattartás is könnyebb. Segítenek, tájékoztatnak és figyelmeztetnek - ilyen feladatokat is ellátnak a rendészek, akik az első kerékpáros szolgálatban több mint 30 kilométert tekertek.

Mostantól rendszeresen találkozhatnak velük a miskolciak. Boros Csaba közterület-felügyelő a Miskolc Televíziónak elmondta, kedden kezdték meg a szolgálatot Miskolc közigazgatási területén.

- Elsősorban a turisztikai célpontokat keressük fel, így Lillafüreden és Miskolctapolcán is találkozhatnak velünk a helyiek és a turisták. Közbiztonsági ellenőrzéseket végzünk emellett a belvárosban, az Újgyőri főtéren és más frekventált területeken - sorolta.

Társa, Balázs Ádám közterület-felügyelő kiemelte, a gyalogos járőrökkel szemben gyorsabban tudnak reagálni, és hamarabb is odaérnek, ha kapnak egy jelzést.

A kerékpáros szolgálat indulásakor nagyon fontos szempont volt, hogy a rendészek és a lakosság között megmaradjon a személyes kapcsolat lehetősége. Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) igazgatója rámutatott, könnyebb az észlelés, gyorsan meg tudják közelíteni a helyszíneket - végtére is gyorsabban tudnak intézkedni a kerékpáros járőreik. Vannak helyszínek, amiket kerékpárral sokkal könnyebben megközelíthetnek, így még hatékonyabban és gyorsabban végzik majd munkájukat.

- És nagyon gyakran előfordul az is, hogy a miskolciak állítják meg a kollégákat, hogy segítséget, tanácsot kérjenek tőlük - tette hozzá.

Tavaly több mint 42 ezer esetben intézkedtek az önkormányzati rendészet munkatársai, amelynek nagy része ilyen formában, tehát lakossági bejelentés alapján történt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!