Ugrás a tartalomra

Gyurcsány Ferenc: Miskolcnak joga van ahhoz, hogy előbbre jusson

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. szeptember 21. szerda 19:47
A kihelyezett frakcióülés záró akkordjaként utcafórumot tartott a Demokratikus Koalíció elnöke szerda délután Miskolcon, az Avas alján.

A Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti frakciójának több tagjával a város számos pontján találkozhattak a miskolciak szerdán - a Népkerti Vigadóban megtartott fórumról ITT számoltunk be. A párt elnöke eközben előbb Veres Pál polgármesterrel, majd a megye településeinek vezetőivel konzultált, de miskolci fiatalokkal is találkozott a nap során.

Így érkezett el a késő délutáni utcafórum ideje, ahol Gyurcsány Ferenc a Miskolc Televízió érdeklődésére elmondta, miért éppen megyénkben és Miskolcon kezdték meg a látogatások sorát.

- Minden hónapban ellátogatunk majd egy-egy megyébe. Azért itt kezdtünk, mert hétvégén időközi választást tartanak Miskolcon, és szeretnénk jelenlétünkkel, kampányunkkal támogatni Sebe-Gazdig Juditot - mondta.

A DK-elnök imponálónak nevezte a Veres Pál által vázolt miskolci terveket, de - tette hozzá - ezek megvalósításához stabil többségre van szükség a városi közgyűlésben.

- Miskolcnak joga van ahhoz, hogy előbbre jusson, de hogy a lehető legnagyobb biztonsággal teljesülhessenek a tervek, kell a többség. Ennek megerősítéséhez Sebe-Gazdig Juditra van szükség - szögezte le.

Az időközi választás azonban más üzenetet is hordoz magában.

- Arra kívánjuk rávenni az embereket, hogy ébredjenek fel, akik változást akar. Sokan talán begubóztak az áprilisi választás után, de távolmaradásukkal csak utat nyitnak azoknak, akiktől az ország szeretne megszabadulni. Magától azonban nem fog elmenni a gonosz; vagy jönnek, és megküzdünk vele, vagy a nyakunkon marad. Mi készen állunk arra, hogy ebben a küzdelemben elől menjünk, hogy mutassunk az országnak egy másik utat. Hogy megmutassuk, lehet másképp is kormányozni - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

Márpedig szükség lenne erre - folytatta -, hiszen most fognak szembesülni a magyarok a magas számlákkal. Egy fórumozó hangosan meg is jegyezte, neki 23 ezer forintról 66 ezerre nőtt a gázszámlája.

"Ez igen nagy különbség a magyar családok többségének" - reagált erre a DK elnöke, majd azzal folytatta, most szembesülünk azzal, hogy "lelepleződött az a hazugság, miszerint a kormány Oroszországgal kötött 15 éves gázszerződésével megóv bennünket a gázárak világpiaci árának változásaitól."

- Az ország finanszírozása bajba került, ez azért van, mert "az Isten pénzét is kiszórta, hogy megőrizhesse a hatalmát" a kormány, de nem biztosította, hogy a magyarok megfizethető áron jussanak energiához. "Ez nem Brüsszel, hanem a kormányfő bűne" - szögezte le Gyurcsány Ferenc.

A fórum ezen pontján tért rá a nemrégiben felállt árnyékkormány céljára és feladataira. Az ellenzéki pártelnök szerint "újra van önbizalma ennek az oldalnak".

- Van egy politikai párt, ami világos alternatívát mutat. Van más választás. Az árnyékkormány legfontosabb küldetése, hogy visszaadja a reményt, a hitet, a lehetőséget, hogy másképp, máshogyan, másokkal lehet jól vezetni ezt az országot - emelte ki.

Juhász Ákos képgalériája

Az utcafórum végén több kérdés is elhangzott, az egyikre úgy válaszolt Gyurcsány Ferenc, hogy őt kormányoldalon bemutathatják a patás ördögként, ennek ellenére ő még nyugodtan és békében tud az országban mozogni, anélkül, hogy félnie kellene az emberektől.

- Az a vezető, aki fél azoktól, akiktől kéri a felhatalmazást, az a vezető alkalmatlan. Ha én nem merek önök közé kijönni védőöltözet nélkül, azt jelenti, nem hiszek az önök becsületében és tisztességében - szögezte le.

Végül arra kérte a választókat, hogy ne nyugodjanak bele a mostani helyzetbe, ha kell, háborodjanak fel.

- A hazafiság ebben a helyzetben lázadás, a kormánnyal való szembefordulás - fogalmazott a DK elnöke, aki végül visszatért az időközi választáshoz. - Akik Sebe-Gazdig Juditra szavaznak, egyben arra is szavaznak, hogy folytassa a DK azt, amit elkezdett; büszkén, magabiztosan alternatívát mutatni az országnak. Lehet és kell is változtatni, hazánk sokkal többet érdemel, mert sokkal több lehetőség van benne. Ehhez Sebe-Gazdig Juditra kell szavazni a 3-as számú választókerületben vasárnap.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!