Ugrás a tartalomra

Hagyományos jótékonysági bált szervez a MÁSA

Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. március 27. szerda 13:09
Idén is megrendezi hagyományos jótékonysági bálját a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA). Szombat este a Népkerti Vigadóba várnak minden önkéntest, örökbefogadót, támogatót, testvéralapítványt, akikkel az elmúlt 19 évben együtt dolgoztak, s akik nélkül a több mint 12 ezer kutyusnak most nem lenne otthona.

A 2000-ben alakult alapítvány szinte minden évben megrendezi jótékonysági bálját, ahová minden két-, és négylábút szeretettel várnak. (A jó magaviseletű kutyusoknak természetesen ingyenes a belépés!)

– Ezekben a rendezvényekben az az igazán nagy dolog – fogalmazott Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány elnöke –, hogy azok is betekintést nyerhetnek a menhely mindennapjaiba, akik nem tudnak kijönni hozzánk, mert egyfajta lelki stresszt okoz számukra a sok elhagyott kutyus látványa. Mindig igyekszünk olyan értékes információkat becsempészni ebbe az estébe, amelyek meghatározták az előző évünket, illetve amelyek foglalkoztatnak minket – folytatta.

A jó hangulatról – a fellépőkön túl – a kutyabemutató és az idén először megrendezett kutyakvíz is gondoskodik majd.

A Canifair 11 évvel ezelőtt kereste meg a MÁSA-t, hogy szeretnének náluk körülnézni. A német csapat a mindennapi működésben is oroszlánrészt vállal, arról nem is beszélve, hogy kéthavonta elvisznek a MÁSA-tól 15-20 olyan kutyát, akiket Magyarországon nem fogadnának soha örökbe, mert tartós betegségben szenvednek: szívférgesek, cukorbetegek, háromlábúak. Ez a csapat 1400 kilométert utazik a hétvégén azért, hogy együtt ünnepelhessenek miskolci állatszerető testvéreikkel. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!