Ugrás a tartalomra

Hahó, könyvtár(s)ak! - az olvasást népszerűsíti a megyei könyvtár

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 31. kedd 10:06
A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár kilencedik alkalommal hirdette meg a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR) keretében, a Gyermekkönyvtár munkatársaival és a KSZR munkacsoporttal közösen, a Hahó, Könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő levelezős játékot.

A Hahó, könyvtár(s)ak! című olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntője május 30-án délelőtt vette kezdetét a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében. A csapatok Bogács, Bőcs, Dédestapolcsány, Hernádnémeti, Ináncs, Miskolc, Ózd és Serényfalva településekről érkeztek.

Fotók: II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár

A szóbeli döntőn különböző feladatok várták a gyerekeket Balázs Ágnes Lufi és Szamóca című művével kapcsolatosan. Belépő feladatként ugyanennek a regénynek egy jelmezes jelenetével készültek a diákok. Az ifjúsági könyv szerzője jelen volt a zsűri tagjaként, illetve dedikálta könyveit, melyekkel a könyvtár ajándékozta meg a versenyző gyerekeket.

Az olvasásnépszerűsítő játék győztesei értékes ajándékokat, valamint egynapos buszos kirándulást kaptak jutalmul a Bükkalja központjába, Bogácsra. A nyereménykiránduláson a tanulók Vig Balázs meseíróval találkoznak majd és szafaribuszos kiránduláson is részt vesznek a Bükkben.

A műveltségi vetélkedő két írásbeli fordulóból, és egy szóbeli döntőből állt. A játékba bekapcsolódott 56 tanuló a mai magyar gyermekirodalom legjelentősebb képviselőinek műveit ismerhette meg játékos, kreatív feldolgozást igénylő formában.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!