Ugrás a tartalomra

Hajvágással segítettek Galamb Alexen

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 03. vasárnap 20:17
Másfél hete kirabolták a Sütni Jó Alapítvány tanműhelyét, de a Barber Shop Miskolc a segítségükre sietett.
Galamb Alex a miskolci Barber Shopban. Fotók: Osztie Tibor

A gyerekeket szakmára oktató sikeres, városszerte ismert és kedvelt roma pék alapítványának négyszázezer forintos kára keletkezett. A Városház téren található Barber Shop Miskolc teljes vasárnapi árbevételét nekik ajánlotta fel. 

A történtekről korábban maga Galamb Alex számolt be lapunknak: Február végén ácsok dolgoztak a Hernádnémetiben lévő tanműhelyen, amely éppen új tetőt kapott. Éjszakára a munkások az alapítvány telephelyén, egy sütőipari gépek számára kialakított mobilgarázsban hagyták a szerszámaikat. Azonban másnap reggelre már csak hűlt helyét találták eszközeiknek, mert kirabolták őket. A rendőrség kézre kerítette a lopás gyanúsítottját, de mostanra a szerszámokon túladott – nyilatkozta. 

Azt is elmondta, hogy az alapítvány kifizette az ácsoknak a négyszázezer forint értékű kárt. Emiatt azonban a működésük veszélybe került. Ugyanis a közel félmillió forintos összeget egyébként a mindennapi kiadásaik fedezetére különítették el.

A jótékonysági akcióra kollégáink is ellátogattak, ahol Jantek Tamás, a Barber Shop Miskolc ügyvezetője foglalta össze, hogy neki miért fontos, hogy támogassa a Sütni Jó Alapítványt. Rajta kívül az egyik vendég is szólt személyes motivációjáról. Délután Galamb Alex szintén megjelent a borbély szalonban, de köszönetét kifejezve szerényen a háttérben maradt és inkább jó ismerőseivel beszélgetett. 

Galamb Alex jó ismerősével, Jantek Tamással beszélget.

- Amellett, hogy a vendégeink megszépülnek, a mai napot a jótékonykodásnak is szenteltük – tudatta a Miskolc Televízió riporterével Jantek Tamás. – Hallottuk, hogy múlt héten mi történt Galamb Alexxel és alapítványával. Mivel aktív résztvevői a közösségünknek, ezért úgy gondoltuk, hogy akciónkkal be kell állnunk mögé. A mai egész napi bevételünkkel újraindulásukat támogatjuk. Régi kapcsolatunk van Alexxel és tanítványaival. Több, mint hét éve minden évben karácsonykor az általa pártfogolt fiúkat és lányokat meghívjuk egy hajvágásra, hogy az ünnepeket szépen tudják kezdeni.  

- A közösségi médiában olvastam a jótékonysági akcióról. Szerettem volna támogatni Galamb Alex tanműhelyét, ezért kihagyhatatlan volt számomra, hogy eljöjjek ma hajat nyíratni ide. Nagyon jó hely egyébként a Városház téri Barber Shop és kellett egy kis séróigazítás is – árulta el televíziós stábunknak Juhász Bence

A különleges nap végén a Barber Shop Miskolc ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy több mint 210 ezer forint adomány gyűlt össze. Aki nem tudott elmenni az akcióra, esetleg nemrég nyiratkozott, de mégis szeretne segíteni, az utalással megteheti az alapítvány számlájára.

További hírek

Olvasnivaló