Ugrás a tartalomra

Halálos baleset történt kedden az éjszakai órákban az M3-ason

police.hu
Utoljára módosítva
2023. február 28. kedd 11:58
Egy tehergépkocsi borult fel Hejőkürt közelében, az M3-as autópályán, a sofőr a helyszínen elhunyt. 
Fotó: police.hu

A rendőrök a helyszínelés és műszaki mentés idejére az autópályát mindkét irányban, teljes szélességében lezárták - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon kedd éjjel.

A rendőrség szerint a Nyíregyháza irányába haladó teherautó sofőrje elvesztette uralmát a járműve felett és a pályatesteket elválasztó korlátot átszakítva, az oldalára borulva állt meg.
Az ütközés következtében a gépjárművet vezető férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.
A rendőrök a helyszínelés és műszaki mentés idejére az autópályát mindkét irányban, teljes szélességében lezárták, a forgalmat Hejőkürtnél, illetve Polgárnál a 35-ös számú főútra terelték - írja a police.hu

Az MTI hírei szerint a műszaki mentés még a kedd délelőtti órákban is tart: 

Teljes útzár mellett tart a műszaki mentés az M3-as autópályán Polgár térségében, a 167-es kilométernél, ahol éjszaka baleset történt - közölte az Útinform kedden reggel.

Polgár térségében, Vásárosnamény felé a késő esti órákban egy kamion átszakította a szalagkorlátot és felborult. A jármű mindkét oldalt elfoglalja, így a 167-es kilométernél teljes pályazár mellett zajlik a műszaki mentés.
A forgalmat a 164-es jelű Hejőkürt-Tiszaújváros csomópont, illetve a 175-ös jelű Polgár-Nyékládháza csomópont között leterelik a 35-ös főút felé - közölték.
Arra figyelmeztettek, hogy mindkét kiterelési útvonalon jelentős torlódásra kell számítani. Aki Debrecenből jön, szintén számítson rá, hogy a terelés előtt 300-400 méteres a kocsisor - tették hozzá.

Frissítés: 

A külső sávot már megnyitották az M3-as autópályán Polgár térségében Vásárosnamény irányába, ahol hétfőn a késő esti órákban egy kamion a szalagkorlátnak ütközött és felborult - közölte kedd délelőtt az Útinform.

Az M3-as autópályán, a műszaki mentés miatt, Polgár térségében még reggel is teljes útlezárás volt a Vásárosnamény felé vezető oldalon, de a délelőtti órákban a külső sávot már megnyitották - tájékoztattak.
Ugyanakkor a Budapest felé tartókat továbbra is kiterelik a pályáról a 175-ös jelű Polgár-Nyékládháza csomópontnál a 35-ös főút felé - olvasható az Útinform oldalán.

Az MTI grafikája a teherautók okozta közúti balesetekről: 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!