Ugrás a tartalomra

Halloweenra készülve: Az arcfestés fortélyai

Minap.hu/ Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. október 29. szombat 09:00
Miskolcon az Avalon Park évek óta rendez Halloween alkalmából tematikus napokat. A Miskolc Televízió Híradójának a tökfaragás mellett az arcfestés fortélyait is bemutatták. 
Fotók: Horváth Csongor

Már nem csak az amerikai filmekből ismerős, Halloweenkor itthon is egyre többen tartanak baráti összejöveteleket, bulikat. Gyakran az iskolákban is ünneplik az alkalmat. Ilyenkor az emberek jelmezt öltenek, általában valami ijesztőt. Hagyományosan azért, hogy a holtak szellemeit összezavarják. A Miskolc Televízió Híradójában a Halloweeni arcfestésről láthattak tippeket.

Precízen alakítja ki az első vonalakat az arcon az Avalon Park animátora. Halloween alkalmából készül arcfestés. Egy népszerű karaktert, a Coco meséből ismert Miguelt eleveníti meg. - Elég arra odafigyelnünk festés közben, hogy a festéket úgy vigyük fel, hogy ne legyen csíkos, és várjuk meg, míg megszárad, mielőtt fölvisszük a következő réteget rá – magyarázta Szirmai Szimonetta. Az Avalon Park animátora szerint a megfelelő eszközökkel és egy kis gyakorlással bárki készíthet otthon arcfestést. Halloweenkor pedig csak a képzelet szab határt annak, hogy meddig megyünk el. 

A beöltözés hagyománya az ősi kelta kultúrából ered. Az ír és skót törzsek szerint ilyenkor tért vissza a földre azoknak a bűnösöknek a lelke, akik az elmúlt esztendőben haltak meg. Mivel beköltözhetnek az élőkbe, az emberek félelmükben különféle álcázó maskarákba öltöztek, hogy összezavarják a szellemeket. Az Avalon Parkban minden évben nagyszabású Halloweeni programokat szerveznek: jelmezverseny és arcfestés is lesz.

- Különböző kategóriákban tudnak a gyerkőcök és a felnőttek is jelentkezni. Ilyen például a baby kategóriánk, az ovis, a sulis, a tini kategóriánk, és idén lesz majd családi kategória is. Ha az egész család beöltözik, őket külön díjazzuk. Ezt a kategóriát már tavaly is megszerveztük, és idén is megtartjuk, mert nagyon jó dolog, amikor a család együtt beöltözve jön ide hozzánk, a játszóparkba – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Farkas Enikő, az Avalon Park kreatív animátora. 

Az arcfestés október 29-től egészen november 6-ig lesz elérhető a parkban. A jelmezversenyt pedig október 30-án tartják.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!