Ugrás a tartalomra

Hangoskönyv Miskolcról, Miskolctól

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2022. június 13. hétfő 14:22
Moldova Györgyöt anno még a város vezetése kérte fel, hogy írjon riportkönyvet Miskolcról. Ezt most Lajos Andrásnak, a Miskolci Nemzeti Színház színművészének tolmácsolásában is hallhatjuk.

Moldova György számos helyi témát dolgozott fel riportkönyvében: írt az ipari üzemek bezárásáról, az egyre nagyobb munkanélküliségről, az Avas lakótelep elcigányosodásáról, a magyar-cigány ellentétek erősödéséről, a készülődő társadalmi, politikai viharról: a problémákat nem szőnyeg alá söpörve, hanem a felszínre emelve, lehetőséget adva a megoldások keresésének. A könyvet a szerző 2009-ben, az akkori városvezetés megbízásából írta.

Moldova György Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas magyar író idén júniusban elhunyt. Gondolatai azonban írásaiban élnek tovább. Sőt, hangoskönyv formájában is elérhető máraz Érik a vihar - Riport Miskolcról, hála a Vakok és Gyengénlátók Bükki Egyesületének. Ehhez pedig megnyerték a Miskolci Nemzeti Színház egyik legkedveltebb arcát. Lajos András művészi interpretációja még élvezhetőbben eleveníti meg Moldova munkáját.

A hangoskönyv 17 fejezetét, ami külön-külön, fogyasztható formában dolgozza fel Miskolc múltját, ITT érhetik el.

Az egyesület elnöke, Takács Pető Péter kiemelte a színház remek hozzáállását, Lajos András varázslatát, valamint hozzátette, Mádi Bálint és Eperjesi Áron hangmérnökök segítőkészsége nélkül ez a hangoskönyv sem készült volna el a mostani, színvonalas formájában.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!