Ugrás a tartalomra

Három éve segíti a MiReHu az újrahasználatot

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 19. szerda 14:13
Kelet-Magyarország első újrahasználati központja, a Miskolci Újrahasználati Központ, avagy MÚK immáron hároméves lett.

Rendületlen népszerűségnek örvend a régió legnagyobb újrahasználati központja, melyet idén másfélszer annyian vettek igénybe, mint a tavalyi éven, több mint 4500-an választották az új tárgyak, bútorok helyett a régi darabokat. A MiReHu az elmúlt három évben közel 75 000 darab eszköznek, játéknak, bútornak talált új gazdát. Az idei évben majdnem ugyanannyi felajánlás érkezett, mint a nyitást követő két évben.

A cég elköteleződött a szemléletformálás iránt, melynek első lépcsőjeként még 2019-ben hozta létre a megelőzést és az újrahasználatot hirdető MÚK-ot. Az újrahasználati központ működési elve, hogy az emberek a még használható állapotú, de számukra már felesleges dolgaikat, felajánlják az újrahasználati központ részére, ahol mások megszerezhetik funkciójukban ugyanarra a célra az adott eszközöket. Minél többen teszünk így, annál kevesebb hulladékot termelünk és teszünk azért, hogy egy tisztább és élhetőbb környezetet teremtsünk magunknak.

A MiReHu idén is szenzációs akciókkal készül a Miskolci Újrahasználati Központ szülinapjára, melyet 2022. október 21-én, pénteken tartanak. Részletekért kattintsanak a www.mirehu.hu weboldalra vagy látogassák meg a MiReHu facebook oldalát.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!