Ugrás a tartalomra

Hátba támadta az idős hölgyet a táskájáért

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 24. szerda 19:09
Elrendelte a letartóztatátás a Miskolci Járásbíróság annak a nőnek, akivel szemben rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A gyanúsított július 22-én a reggeli órákban Ózdon felfigyelt az életkorából adódóan nehézkes járású, idős sértettre, aki a kezében egy táskát tartott. A gyanúsított feltételezte, hogy a táskában pénz van, ezért elhatározta, hogy ha kell erőszakkal is, de megszerzi azt az idős nőtől. Elhatározásának megfelelően mögé lépett, megragadta a táskája fülét és rángatni kezdte azt. A sértett a táskáját erősen fogta, szembe fordult a gyanúsítottal, aki ekkor bal vállával olyan erővel lökte meg, hogy a földre esett. Ezt kihasználva a gyanúsított a táskát megszerezte, majd a benne lévő személyes okmányokkal, bankkártyával és mintegy 7400 forint készpénzzel a helyszínről elfutott - foglalta össze a Miskolci Járásbíróság közleményében Pászti Gergely sajtótitkár. 

A gyanúsított fenti cselekménye alkalmas lehet rablás bűntettének a megállapítására. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértékére tekintettel, ami 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés, a szökés, elrejtőzés veszélye reális, melyet a gyanúsított személy körülményei sem ellensúlyoznak. Mivel a támadó a sértettel egy lakókörzetben él és a további tanúk felkutatása folyamatban van, az is megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a tanúk befolyásolásával megnehezítené a cselekmény bizonyítását. Az elkövetés körülményei, valamint a gyanúsított kedvezőtlen előéletei adatai alapján pedig attól is tartani lehet, hogy a tolvaj szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el - fejtették ki. 

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges - tudatták. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!