Ugrás a tartalomra

Házhoz megy a májusi Avasi Borangolás

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 13. szerda 12:33
A fesztivált a járványhelyzet miatt csak későbbi időpontban lehet megrendezni. A szervezők viszont nem szeretnék teljesen elengedni ezt a közös élményt, így most szombaton megszervezik a fesztivál online változatát.
Pillanatkép a tavalyi Avasi Borangolásból - Fotó: MiNap-archív

Változatos online beszélgetésekkel, borbemutatókkal, koncertekkel várja az érdeklődőket május 16-án az Avasi Borangolás – írják szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben a rendezvény szervezői, vagyis a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület.

A szervezők a programmal támogatni kívánják a Bükki borvidék borászait és a környék vendéglátóit, illetve adománygyűjtést szerveznek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház részére, amellyel segíteni kívánnak a vírus elleni küzdelemben. Az eseményeket május 16-án, szombaton 16-24 óra között az Avasi Borangolás facebook  és youtube oldalán  lehet majd élőben követni.

- Miskolc művészei, borászai, zenekarjai mind egyöntetűen örömmel csatlakoztak a programhoz, de sok más, nem csak miskolci fellépő is vállalta a közös jótékonysági indíttatású produkciót. Aranyosi Péter beszélget majd vendégeivel az élet édes ízeiről, de műsoron lesz többek között Szécsi Viki és Vihula Mihajlo, a Bíborszél, a Jazz Inside, Árvai Ildikó. A koncertek mellett sok kis meglepetés zenés üzenetet küldenek más zenészek is, és retropartyra is lehet majd otthon táncolni. A gasztronómia iránt érdeklődők sem maradnak ki, ők a zip’s gasztroshowján figyelhetik meg a különleges fogások titkait – írják.

Ízek, borok, jótékonyság

Érdemes a borbarátkozásokat is követni, hiszen olyan neves borászok mutatkoznak meg egy érdekes borcsatán, mint Kamocsay Ákos, Borbély Roland, Maul Zsolt, Sándor Zsolt, és sok más borász is megízleli kollégájának borát, amit értékel az érdeklődő online közönség előtt.

- Az online borangolni vágyók rákészülhetnek az otthoni fesztiválozásra: május 10-től a rendezvény megújult weblapjáról házhoz rendelhetik a borászok válogatott borait és a borangoló ajándéktárgyakat a webshopból, hogy a május 16-i programhoz már minden készen álljon egy otthoni kanapéfesztiválhoz, és ehhez május 14-től miskolci éttermek is csatlakoznak ételkínálataikkal, hogy a gasztro élményről se maradjon le senki – teszik hozzá.

Az online fesztiválozóknak lehetőségük van támogatni a jótékonysági gyűjtést: amennyiben rendelnek a webshopból, rendelésenként 1000 forint kerül át a gyűjtési alapba, de további támogatói jegy vásárlásával is segíthetik a gyűjtést. További felajánlásokat a Szent György-hegy Alapítvány Korona Takarékbank 54600353-16011384 számú számláján tud fogadni.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok