Ugrás a tartalomra

A hétvégére megszűnhet a forgalmi akadály az újgyőri piacnál

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 04. szerda 15:47
A közösségi médiában vetődött fel a kérdés, ami sok arrafelé élőt, illetve miskolci közlekedőt foglalkoztathat. A téma az újgyőri piacnál lévő buszmegálló felújítása.

Mikorra várható, „hogy befejeződik ennek a két buszmegállónak a burkolatjavítása? Ha jól emlékszem, a kivitelező október 21-én kezdett dolgozni rajta. Ma hat hete. Egy burkolatcserén. Ennyi idő alatt 8-10 kilométer mélyen kibányászhatták volna az összes ásványkincset a megálló alatt. (...) Hat hete tartják lezárva a külső sávokat - ebből cirka három hete teljesen feleslegesen, mert azóta itt munkás meg nem jelent” – így fogalmazódott meg az egyik internetes fórum hozzászólójában a mindennapos gond.

Az önkormányzati szakcég, az MVK Zrt. segítségével álljon itt a remélhetőleg megnyugtató válasz:

„A megállóhely felújítása valóban akkor kezdődött, a munkák két hétig tartottak, ezt követően a beruházásban dolgozó munkások levonultak a munkaterületről. Miután a megállóhely speciális burkolatot (úgynevezett bazalt betont) kapott, az elvárt tartóssága miatt, ennek szilárdulási ideje 28 nap. A négy hét lejárati ideje december 5. Így a megállóhelyet december 6-án adhatják vissza a forgalomnak, akkor az ideiglenes forgalmi akadály végre megszűnhet.”

Ezzel párhuzamosan a Görögszőlő utca mint egyirányú utca forgalmi rendjét visszaállítják a korábbira. Ideiglenesen az elmúlt hetekben „befelé” (azaz Diósgyőrtől a belváros irányába) volt lehetőség az egyirányú közlekedésre, péntektől a gépjárművek ismét „kifelé” irányban használhatják csak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!