Ugrás a tartalomra

Hévízi szakmai vendégek Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 13. kedd 15:43
Miskolc sokszínű élménykínálatával és a folyamatban lévő turisztikai fejlesztésekkel is megismerkedtek a Hévízi Szobakiadók Szövetsége delegációjának tagjai októberi szakmai kirándulásuk során.

A több mint kétszáz tagot tömörítő szakmai szervezet mintegy harmincöt képviselője érkezett a Mátra-Bükk régióba, hogy egy szakmai tanulmányút során képet kapjanak a térség turisztikai kínálatáról. Az utazás során két teljes napot töltöttek Miskolcon, ahol a MIDMAR Kft. idegenvezetői segítségével megismerkedtek a belváros és Lillafüred látnivalóival, felkeresték az Anna-barlangot, a Közép-Európa legnagyobb ikonosztázával rendelkező Szentháromság görögkeleti orthodox templomot, a Diósgyőri várat és a Miskolctapolcai Barlangfürdőt is. Orosz Eszter, a MIDMAR Kft. ügyvezetője és Szendrei Mihály, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke egy hangulatos ebéd keretében mutatták be a miskolci szakmai szervezetek munkáját.

Mindkét város kínálatában kiemelkedő szerepet játszik a fürdőkultúra, így Miskolctapolcán nemcsak a meglévő strandfürdő és a Barlangfürdő szolgáltatásait ismerhették meg a csapat tagjai, de Koreny György, a Miskolci Fürdők Kft. vezetője az építés alatt álló és hamarosan megnyíló Ellipsum Élményfürdő kínálatába is beavatta a hévízi vendégeket. A beszélgetések során a szakemberek eszmét cseréltek a pandémiás helyzet okozta kihívásokról, a turizmus jövőjére gyakorolt hatásairól. Megállapodtak abban is, hogy jövő évben a miskolci egyesület tagjai és a TDM munkatársai egy hasonló jellegű tanulmányút során fogják felkeresni a dunántúli fürdővárost és környékét.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!