Ugrás a tartalomra

Hidegfront érkezik, de térségünkben szombaton még marad a napos idő

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 28. szombat 09:43
Hideg ugyan ma még nem lesz, de az elmúlt napkhoz képest mérséklődik a nappali felmelegedés. Ráadásul a hidegront megviselheti az arra érzékenyeket. 
Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

Szombaton az ország nagy részén erősen felhős idő várható, de az északi területeken kevesebb lesz a felhő, ott a nap is kisüt - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. A prognózis szerint dél felé haladva növekszik az eső, zápor esélye, a legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon valószínű. A nyugati, északnyugati szél a Dunántúlon és a Zemplén térségében megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ veszélyjelzése szerint reggel a déli határ közelében fordulhat elő zivatar. Négy megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, ahol elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenthet, de esetenként szélerősödés vagy jégeső is előfordulhat. Az előrejelzés szerint Baranya megyében, Bács-Kiskun megyében, Békés megyében, és Csongrád Csanád megyében lehet zivatarra számítani elsősorban.

Az orvosmeteorológia jelentése alapján szombaton hidegfronti hatás várható, ami görcsös fejfájást, illetve hasi- és izomgörcsöket idézhet elő a frontérzékenyeknél.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!