Ugrás a tartalomra

A hosszú élet titka a hivatás szeretete

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. július 04. csütörtök 15:10
Kilencvenedik születésnapján köszöntötte a város az elismert vízügyi szakembert, Fázold Ádám Lászlót.
Fazold Ádám Lászlót köszöntötte a miskolci önkormánzat 90. születésnapján / Fotók: Mocsári László

A Szinva vizének megtisztításához is hozzájárult még aktív dolgozóként az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság nyugalmazott osztályvezetője, és mint a Miskolci Úszó Szövetség elnöke, egy úszóverseny is Fázold Ádám László nevéhez fűződik. Július 4-én, csütörtökön 90. születésnapja alkalmából köszöntötte a miskolci önkormányzat a Gesztenyéskerti Idősek Otthonában.

Szarka Dénes önkormányzati képviselő nyújtott át neki születésnapi emlékplakettet virággal. Szomorné Takács Tünde a Polgármesteri Hivatal Lakosságszolgálati Osztály, Szociális és Köznevelési Osztályának csoportvezetője pedig átadta azt az emléklapot, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök aláírása is szerepel, valamint az önkormányzat ajándékát.

Az ünnepelt örült az ajándéknak és a látogatásnak

- Nagy örömmel tölt el, hogy megélhettem a 90 évet. Igaz, idősotthonban lakunk a feleségemmel, de örülünk, hogy együtt vagyunk, és sok mindent köszönhetünk a Jóistennek. A tegnapi napon a volt munkahelyemen jártam, ahol születésnapi meglepetéssel fogadtak. Azt hiszem az a hosszú élet titka, ha az ember szereti a munkáját és hivatásaként tudja megélni – osztotta meg Fázold Ádám László.

- Mindketten tősgyökeres miskolciak vagyunk. A Luther-udvarban nőttem fel és később a Zenepalotához közel költöztünk egy társasházba. 66 éve vagyunk házasok és egy fiunk született. A szeretteink telefonon köszöntöttek minket. A férjemet leginkább a kertészkedés köti le a mindennapokban az otthon kertjében – árulta el Fázold Ádám Lászlóné Adrienn

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!