Ugrás a tartalomra

Idén is megrendezik a világ legrégebbi sziklamászó versenyét Aggteleken

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 12. szerda 16:13
Az Aggteleki Karszt kulisszái között küzdenek majd az ország legjobb sportmászói a 47. MHSSZ Aggtelek Kupáért.

A Perem Sziklamászó Egyesület és a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség közösen szervezi az eseményt, ahol az ér majd több pontot, minél magasabb a megmászott út nehézségi foka, és minél kevesebb próbálkozásból tudja a mászó teljesíteni azt.

Az augusztus 13-án, csütörtökön induló háromnapos kupa a legrégebbi múltra visszatekintő, természetes sziklán megrendezett sziklamászó verseny a világon, egyúttal hazánk egyetlen olyan sportmászó versenye, melyet természetes sziklán indítanak. A versenyt 1974-ben rendezték először, az Aggteleki Nemzeti Park Baradla-barlangja felett magasodó, mintegy hetven méteres sziklafalon. A helyszín azóta sem változott, így az ország egyik legkülönlegesebb mászóhelye várja a vállalkozó kedvű sportmászókat.

A szervezők az utak kialakításánál arra is ügyeltek, hogy a gyakorlott profik mellett a kezdők is megtalálják a kellő motivációt az indulásra, így a számos nehéz út mellett könnyebbeket is kiépítettek. A fal összesen 32 utat és mintegy 400 biztosító pontot tartalmaz.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!