Ugrás a tartalomra

Idén őszre tolódott a Bükki Hegyi Maraton

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 30. szerda 08:38
A nagy múltra visszatekintő terepfutó viadalt eredetileg júniusban rendezték volna meg.
Végh Csaba képgalériája

Huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg szombaton a Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékversenyt. A Bükki Hegyi Maraton, melyet 2011 óta a klub és a verseny alapítójának, Kisgyörgy Ádámnak az emlékére rendeznek meg, hazánk első hivatalos terepfutó versenye. 

A sportág ebben az évben meglehetősen szűk lehetőségek közül választó barátai ezúttal is a megszokott távokra - minimaraton  (3,5 km, futva és túrázva is), a SANOFI-kismaraton (10,5 km), a Nomád-félmaraton egyéni (21,1 km), a Nomád-maraton egyéni  (42,2 km) és maraton váltó (4x10,5km) – számíthattak. A verseny első rajtának mezőnyét Veres Pál, Miskolc polgármestere, a verseny fővédnöke indította útjára.

A koronavírus-járvány miatt az eredeti, június 13- i időpontról mostanra halasztott verseny házigazdái, a miskolci Marathon Club munkatársai valamennyi résztvevő és közreműködő egészségének megóvása érdekében szigorúan betartották a járványügyi előírásokat. Így például a rajtszámok átvétele, és a helyszíni nevezés szabadtéren történt; a versenyközpontba lépéskor mindenki testhőmérséklet-mérésen esett át és mindenkinek ki kellett töltenie a helyszínen egy nyilatkozatot arról, hogy az elmúlt 14 napban nem érintkezett Covid-19 fertőzöttel, nem produkált a vírusra jellemző tüneteket. A versenyiroda személyzete pedig maszkban és kesztyűben látta el a feladatát. 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!