Ugrás a tartalomra

Idén is színes programokkal szökik be az ősz Görömbölyre

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. szeptember 15. péntek 19:36
A városrészben több évtizedes hagyomány, hogy a nyári szezont követően több napos rendezvénnyel köszöntik az őszt.

Fotók: Kézdi Ákos

Helyi óvodások és iskolások zenés-táncos műsorával vette kezdetét az idei Görömbölyi Ősz programsorozat pénteken délután. A műsort követően hivatalosan Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere nyitotta meg a rendezvényt, aki úgy fogalmazott, a város számára rendkívül fontos az, hogy a különböző városrészek éljenek, legyen meg a sajátos színük, hangulatuk. Hozzátette, ebben Görömböly mindig is élen járt.

- A görömbölyi városrésznek óriási múltja és óriási kulturális hagyományai vannak, és ezek a hagyományok tudják megalapozni azt a közös gondolkodást, hogy Miskolc minden városrészi központokban hasonló rendezvényeket szervezzünk. A Görömbölyi Ősz eseménysorozat minden szempontból példaértékű. Köszönetet mondok Borkuti László képviselőtársamnak, hogy itt lehetek és megnézhetem, hogy hogyan is kell ezt igazán jól csinálni. Szeretném, hogyha ez példa és minta lenne a minden miskolci városrész számára. Én azt tudom ígérni, hogy amit itt eltanulok és ellesek, azt mi Diósgyőrben szeretnénk folytatni – hangsúlyozta Varga Andrea.

A program ezt követően Leskó Gábor görömbölyi születésű természetfotós kiállításának megnyitójával folytatódott. A Lencsevégen című tárlat szombattól egészen október 6-áig tekinthető meg a Görömbölyi Közösségi Ház emeleti galériájában.

A Görömbölyi Ősz programsorozat a hétvégén is folytatódik. Szombaton a családi napon mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást: kettőtől hatig a gyermekeké a Görömbölyi Művelődési Ház és környéke. Az inkább felnőtteknek szóló programok Veres Pál polgármester köszöntőjével veszik kezdetüket. A város első embere személyesen gratulál majd a világbajnok Miskolci Mazsorett Egyesület tagjainak. Másfél órával később felavatja a szabadtéri színpaddal szembeni zöld területen Görömböly új műtárgyát, egy díszes közterületi órát, mely az utcák találkozásánál négy égtáj felé mutatja majd a pontos időt. A szombati programot a Zenegép együttes koncertje zárja.

Vasárnap délután három órától a Borka Játszópark mutatja be új játékeszközeit, egy 18 „elütőhelyes” minigolf pálya 9 elemét melyen már össze lehet mérni a koncentrálóképességet és a megszerzett rutint.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!