Ugrás a tartalomra

Ifjúsági atlétikai OB, miskolci éremesélyekkel

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 27. csütörtök 11:08
Hatvan egyesület közel 400 sportolója érkezik Miskolcra június utolsó hétvégéjén, hogy eldöntsék Magyarország idei ifjúsági (U18) atlétikai bajnokságán az érmek, helyezések sorsát. A Miskolci Atlétikai Centrumban természetesen a borsodi megyeszékhely atlétái is megméretik magukat, ráadásul többen komoly éremeséllyel.

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) megbízásából a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. rendezi meg a 2002-2003-as születésű fiatalokat felvonultató, lányok és fiúk számára egyaránt 18 versenyszámot tartalmazó rangos erőpróbát. A versenybíróság elnöke Papp Sándorné, helyettese Soós Istvánné, titkára Majkut Gergely, technikai helyettese Zámbori Zoltán.

A versenyt június 29-én, szombaton 14.50 órakor Kámán Bálint, a MASZ sportszakmai igazgatója nyitja meg. A vasárnap 9 órakor folytatódó bajnokságon 12 miskolci induló lesz, akik közül a László István által felkészített Pintér Erik távolugrásban, Monoki Benjámin hármasugrásban, Schein Péter pedig 2000 méter akadályon érhet oda a dobogóra. A Tigyi József útmutatásai alapján tréningező Tóth Anna 100 méter gáton, Török Gergely pedig magasugrásban számít éremesélyesnek. Bánk Leon, akinek edzője Szűcs József, a 10 km-es gyaloglásban okozhat kellemes meglepetést egy medállal – tudatta portálunkkal Szűcs István, a Miskolci Sportcentrum kommunikációs menedzsere.

– Az elmúlt években Miskolcon, magas színvonalon megrendezett országos versenyekkel tovább erősítettük a város atlétikai életének jó hírét és azt gondolom, hogy ez a tendencia folytatódik a június 29-30-i bajnokságon is. – hangsúlyozta Kollár István főszervező, a Miskolci Sportcentrumnak. – Véleményem szerint az illetékesek jól döntöttek, hogy az atlétika jövője szempontjából is ideális lehetőségeket kínáló, az infrastruktúra további fejlesztésére is rászolgáló településre hoztak egy újabb kiemelkedő viadalt. A MASZ vezetősége hosszú ideje bízik versenybírói gárdánkban, melynek tagjai közül jó néhányan nemzetközi viadalok rendszeres közreműködői is. Remélem az időjárás kedvezni fog nekünk és az érdeklődők, a szülők, hozzátartozók számos helyi sikernek is szemtanúi lehetnek – zárta szavait.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!