Ugrás a tartalomra

Így éli meg a karantént a színházi ember

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. október 06. kedd 15:56
A színházban egy nagy család vagyunk, vigyázunk egymásra és a nézőkre, akiknek a szeretete és lelkesedése fantasztikus – mondta Osváth Tibor, a Miskolci Nemzeti Színház énekkari tagja. Ő most karanténban van otthon. Seres Ildikó színművésznek hétvégén ért véget a karantén.

Először szeptember 23-án tesztelték Osváth Tibort. Első tünetei még csak utána, este jöttek elő: köhögés és hőemelkedés. – 37,4 Celsius-fokos voltam, ami reggelre éppúgy elmúlt, mint a köhögés. Második napra eltűnt az íz- és szagérzékelésem, de ez is megszűnt négy-öt nap múlva. Azóta itthon kell lennem, míg két negatív eredményt nem produkálok. Sajnos most el vagyok keseredve kicsit, mert a második teszt, amihez pénteken vették le a mintát, újra pozitív lett. Ijesztő, hogy senki nem tud semmit, nem kaptam normális információt a helyzetről – méltatlankodott a Miskolci Nemzeti Színház énekkari tagja, hozzátéve, egyáltalán nem otthonülő típus. – Szeretek jönni-menni, intézkedni, estéről estére a színpadon lenni, vagy személyesen találkozni a kis betegekkel, mikor bohóc doktor vagyok. Március óta ezt sem tehettük meg júniusig, így erre az időszakra áttértünk az online-gyógyításra, mint ahogyan most két hete is, amióta újra látogatási tilalom van.– mondta.

A karantén alatt naponta ötször megszólal a kaputelefonja. – A segítségnyújtás csodálatos az ismerősöktől, barátoktól, kollégáktól. Csokoládé, kenyér, zöldségek, befőttek, pálinka, hogy ölje a vírust, és mindez kérés nélkül jött az én jótündéreimtől – csodálkozik rá Osváth Tibor.

Szeptember 24-től október 3-ig volt karanténban Seres Ildikó színművész. – A tesztem ugyan negatív lett, de a páromé pozitív volt, így én is járványügyi megfigyelés alá kerültem. Szerencsére ő is tünetmentes volt, de önkéntes száműzetésbe vonult a családi nyaralójukba, hogy megóvjon az esetleges fertőzéstől. Ketten maradtunk itthon Zokni kutyámmal. Őt Hanna lányom és Szirbik Berni barátnőm felváltva sétáltatták. Én meg takarítottam éjjel-nappal, meg könyvespolcot rendezgettem, és pakolás közben rengeteget olvastam – mondta, hozzátéve, a kollégákkal szinte minden nap chateltek vagy telefonáltak. – A színház vezetősége is többször érdeklődött, hogy vagyok. Főleg a lányom látott el étellel, de időnként kis meglepetéscsomagokat találtam az ajtóban; hol süteményt, hol gyümölcsöt, hol egy kis levest, palacsintát vagy házi pizzát. Köszönet minden figyelmességért!

A jelenleg érvényes szabályok szerint tíz nap után vissza lehet térni az életbe, ha tünetmentes az ember. A színház azonban biztonsági okokból csak friss negatív teszttel engedi munkába állni dolgozóit. Seres Ildikó színművésznőnél hétfőn levették az újabb mintát, aminek eredménye negatív lett, így folytathatja a Szentivánéji álom próbákat és újra lehet Dajka a Szerelmes Shakespeare-ben.

További hírek

Olvasnivaló