Ugrás a tartalomra

Így készül a Géniusz Könyváruház a ballagásra

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 26. kedd 15:11
A miskolci üzlet már több évtizedes tapasztalattal rendelkezik abban, hogy a ballagás hagyományához illő könyveket ajánljon a vásárlóknak.

Már csak néhány nap és jön a végzős középiskolás diákok „rémálma”: Kezdetét veszi az érettségi vizsgák sora. Ahogy a vizsgasorozat nevéből is látszik, ezzel egy fajta korszak zárul le a diákok életében, szinte azt is mondhatnánk, hogy a gyermekkorból átlépnek a fiatal felnőttkorba. „Beérik” az addigi évek munkája, új korszak veszi kezdetét.

Talán pont emiatt is kiemelten fontos, hogy a korábbi éveket méltóképpen lezárják mind a végzős középiskolások, mind pedig az intézmény ahová járnak és természetesen, a családok is. Tulajdonképpen ez a ballagás lényege!
Egy kis érdekesség: Magyarországon az 1870-es években volt ballagási ünnepségnek tekinthető „rendezvény”, még pedig épp Selmecbányán, ahol a végzős akadémisták az alma mater-től való búcsúzásként a  „Ballag már a vén diák…” kezdetűt dalt énekelték. Hamarosan az egész országra átterjedt ez a gyönyörű hagyomány, a 20. századra pedig már teljesen megszokott lett hazánkban.

Egy ilyen nagyszerű és életreszóló esemény megkoronázásának egyik fontos eleme az, hogy a ballagóknak ajándékkal kedveskedik az iskolájuk és persze a családjuk. Mi is lehetne ennek az egyik legszebb és talán legértéksebb formája, ha nem az, hogy egy-egy értékes könyvvel indítják útnak a maturálókat?

A Géniusz Könyváruház már több évtizedes tapasztalattal rendelkezik abban, hogy erre az időszakra olyan csodálatos könyveket ajánljon mind a középiskolák, mind az ajándékkönyveket kereső családok számára, amelyeket a megajándékozottak az életük további szakaszában is forgathatnak, akár tanulmányaikhoz használva a legnívósabb ismeretterjesztőket és albumokat, akár a nosztalgiázáshoz, vagy épp „lelkierőmerítéshez”, a nagybetűs élet viszontagságai között a csodás idézetes könyveket.

Mivel a könyv csodája mindig érték, ezért természetesen a Géniusz Könyváruház nem csak a ballagások időszakában várja az igazi könyv kincseket keresőket, hiszen kiemelten fontosnak tartjuk, hogy néha-néha megálljunk egy-egy pillanata, elcsendesítsük zaklatott, folyamatosan rohanásban lévő elménket és elmerüljünk egy kiváló könyvben.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!