Ugrás a tartalomra

Így válasszon megfelelő robotgépet otthonra!

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 12. hétfő 15:24
Nem igazán tudja, hogy melyik robotgép lenne az Ön számára a legmegfelelőbb választás? Szeretne otthon sütni és főzni, de még mindig kezdőnek érzi magát a konyhában? Egy megfelelő robotgéppel sokkal könnyebbé válik az ételkészítés, hiszen rengeteg dolgot megcsinál az ember helyett. Fontos azonban, hogy mind teljesítményben, mind a funkciók kapcsán megfeleljen az elvárásoknak. 

 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan érdemes robotgépet vásárolni. 

Melyik készülék felel meg a legjobban otthoni használatra?

Ahány ember, annyi igény. Éppen ezért nem mondható meg, hogy Önnek pontosan melyik gépet kellene megvennie. Fontos például, hogy milyen a főzési stílusa, hiszen ha rendszeresen készít otthon finomságokat, akkor biztosan kelleni fog egy erősebb berendezés. Az onlineMárkaboltok robotgépei között garantáltan megtalálja a megfelelő típust, hiszen itt számtalan márka termékei közül válogathat.

Ha például professzionális szintű eszközt keres, amelynek köszönhetően új recepteket próbálhat ki, akkor kétségkívül remek döntés egy Bosch készülék. Ezzel ugyanis igen egyszerűvé teheti a mindennapi étkezést, az előkészítéstől a fogyasztásig. A márka által piacra dobott termékekkel meglesz az a kényelme, amiről csak vágyott akkor is, ha kevés helye van a konyhában. A MUM8 és a MUM9 a leendő profiknak ajánlott választás, míg a MUM5 otthoni szakácsok számára tökéletes döntés. Amennyiben viszont még kezdőnek tartja magát, akkor válassza a MUM Series 2-t, amely új szakácsoknak lett kitalálva. 

Mekkora robotgép felel meg az igényeinek?

Egy biztos, hogy az új konyhai segédjének helyre lesz szüksége. Mindegy, hova kerül, muszáj, hogy legyen mellette hely az előkészítésnek. Persze nem árt még egy konnektor sem, amibe be lehet dugni, hogy működjön. Ne felejtse el azt sem, hogy némelyik esetében tartozékok nélkül semmire nem megy, ezeket nem érdemes túlzottan messze tenni a géptől, hiszen bármikor szükség lehet rájuk. 

Ami a másik dolgot illeti, az a keverőtál mérete, hiszen sokszor az elkészíthető mennyiség határozza meg, hogy mekkora robotgépre lesz szüksége. A kisebb vagy közepes méretű pizzatésztához elegendő egy 1,7-1,9 kg tésztát befogadó tál, mint a MUM Series 2. Ha viszont egyszerre többet készítene, esetleg le akarja azt fagyasztani, akkor ruházzon be inkább egy MUM8 vagy MUM9-es eszközre, amikben akár 3 kg tészta is kényelmesen elfér. 

Mi legyen a teljesítménnyel?

Fontos téma szokott lenni a háziasszonyok körében a teljesítmény. Az igazság azonban az, hogy ez az adat nem teljesen tükrözi azt, hogy mennyire képes a készülék. A standard méretű keksztészta, süteménytészta, valamint a pizzatészta bármelyik egyszerű robotgéppel kikeverhető. Nagyobb mennyiség esetén, amikor például kenyeret készít, akkor nem árt egy nagyobb teljesítményű szerkezet, ami sokkal könnyebben elbír a nehéz hozzávalókkal. Tulajdonképpen pénztárcától és igénytől függ, hogy melyiket érdemes megvásárolnia. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!