Ugrás a tartalomra

Indul a bedegvölgyi erdőtelepítés

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 04. csütörtök 14:07
Közel 550 ezer euró vissza nem térítendő támogatást nyert erdőtelepítésre a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Az erdészeti hatóság tölgyerdő létesítését engedélyezte az adott környezetben.
Az erdőtelepítés bejelentése tavaly októberben a helyszínen. Fotó: Juhász Ákos

A telepítendő célfaj ezért a csertölgy, amelyet makkvetéssel juttat a Városgazda a területre. Ezen kívül hektáronként 120 darab őshonos elegyfaj kerül telepítésre a biodiverzitás növelése érdekében. 
A telepítéssel 32,5 hektárral bővül majd Miskolc város erdőterülete. Miután a cég feladata lesz az erdőgondozás is, a napokban megkezdődött az erdőtagok határvonal-koordinátáinak kitűzése. A terület természetes tagozódása és a területen áthaladó légvezetékek miatt 11 darab erdőtag kerül kialakításra változó területnagysággal. 

A betelepített területeket a vadak által okozott károk kockázatának minimálisra csökkentése érdekében, három blokkra osztva kerítik be. A hosszútávú program célja, hogy évtizedek múlva, hektáronként 500-650 gyönyörű tölgyfa alkosson egy új erdőt, közel Miskolc belvárosához - írja közleményében a Városháza.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!