Ugrás a tartalomra

Intenzív érzelmeket vált ki Rep(k)edése

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 15. szombat 09:11
Soltész Boglárka fotógrafikáit állították ki Rep(k)edés címmel a Művészetek Házában pénteken. A megnyitón Máger Ágnes festőművész méltatta az alkotót, akinek munkái február 8-áig látogathatók.
Fotók és képgaléria: Horváth Csongor

„Ide, s tova most 6. éve, hogy egy születésnapomra kapott kompakt géppel elkezdtem járni a városom (Miskolcot). Nem fotózást, hanem szobrászatot tanultam a középiskolában (az egyetemen pedig szociológiát)” – olvasható Soltész Boglárka honlapján. A művész az összes képét egy érzés, egy benyomás alapján készíti.

– Szeretném, hogyha a néző elgondolkozna rajtuk, majd saját lelkivilágából kiegészítené jelentésüket. Mindenkinek más és más jut eszébe egy-egy képemről, és ez így jó. El kell fogadjuk negatív érzéseinket is. Mint ahogyan a cím is arra utal, hogy egy repedés volt az életemben, amit most próbálok bevarrni – mondta, majd hozzátette, a sorozat négy év anyagát mutatja be. 

A kiállító leginkább tájképeket, makrofotókat, portrékat szeret készíteni. Használ interneten talált munkákat is, amiket beépít sajátjaiba. Volt már tárlata Sopronban, Budapesten, Noszvajon, Kecskeméten. Korábban grafikusként dolgozott, most a helyi építészkamara adminisztrátora. 

A kiállítást Máger Ágnes nyitotta meg. – Kristálytiszta a megfogalmazás, szép a komponálás, mert a téma nem pont középen található, valamint nagy bátorságra vall, hogy a művész önmaga szerepel a képeken. Nekem úgy tűnik, az alkotások lélekstációk, amik a gyógyulás folyamatát mutatják be – fogalmazott. A festőművész hozzátette, a művész attribútumaiból - a madárból, a kalitkából és a szívből - szép gondolatok és képek születtek.

További hírek

Olvasnivaló