Ugrás a tartalomra

Itt a lehetőség a XXI. század bíróságának munkatársává válni

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 01. csütörtök 11:52
Újra felvételt hirdet az Országos Bírósági Hivatal a fővárosban és 11 megyében, összesen 21 bírósági fogalmazói álláshely betöltésére. A jogi végzettségű fiatalokat a kiszámítható és tudatosan felépíthető karrier lehetősége mellett folyamatos fejlődési lehetőségek, így továbbképzések, külföldi ösztöndíjak és tanulmányutak várják.

A jelentkezők a felvételi eljárás során írásbeli és szóbeli versenyvizsgát tesznek, melynek célja, hogy felmérje a pályázók jogi problémák felismerésére, eldöntésére, illetve álláspontja megfogalmazására vonatkozó képességeit, készségeit, továbbá az általános jogi műveltségét, szóbeli kifejező-, döntés- és konfliktuskezelési képességét. A felvételt nyert fogalmazók a három éves joggyakorlat ideje alatt a helyi és központi képzések keretében valamennyi ügyszakban gyakorlatot szereznek, így részt vesznek a büntető, a polgári, a közigazgatási és a munkajog területén előforduló valamennyi első- és másodfokú munkában.

A tapasztalatok alapján a fogalmazói időszakban megszerzett szakmai tudás nagyban hozzájárul a szakvizsgák sikeres, kiváló eredménnyel történő letételéhez és az önálló jogi munka magas színvonalú elvégzéséhez. A pályázat benyújtásának határideje augusztus 23. (péntek), 14 óra. Annak részletei megismerhetők itt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!