Ugrás a tartalomra

Izraelben vasárnaptól szabadtéren nem kell már szájmaszkot viselni

MTI
Utoljára módosítva
2021. április 15. csütörtök 20:13
Izraelben vasárnaptól nem lesz kötelező a szájmaszk viselése szabadtéren, miután jelentősen visszaesett az országban az új koronavírus-fertőzések száma - jelentette a Háárec című újság honlapja.

Juli Edelstein egészségügyi miniszter a tárca járványügyi szakembereinek javaslatát követve döntött a könnyítésről.

Zárt térben továbbra is kötelező lesz maszkot hordani mindenütt az országban. A döntést a minisztérium csütörtöki közleménye az új fertőzések számának folyamatos csökkenésével, a koronavírus-járvány jelentős visszaszorulásával indokolta, amit a világszinten is kiemelkedően magas átoltottságnak tulajdonítanak.

Izraelben a december 20-án kezdődött oltási kampányban eddig 5 338 967 embert legalább egyszer beoltottak a Pfizer és a BioNTech közösen kifejlesztett vakcinájával, s ez az ország lakosságának 57,41 százalékát jelenti.

A szerdán elvégzett 55 470 teszt során mindössze 196 vírushordozót azonosítottak, ami 0,4 százalékos arányt jelent. A harmadik járványhullám mostani, visszavonuló szakaszában jelenleg 2984 aktív fertőzöttet tart nyilván az egészségügyi minisztérium, a pandémia megjelenése óta összesen 836 699 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. A betegségben tavaly február óta 6314-en haltak meg Izraelben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!