Ugrás a tartalomra

Játékra is fordít időt a színész-énekes kislány

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. december 09. szerda 16:32
A miskolci Balla Riana Emma már mintegy húsz díjat nyert különböző versenyeken, szerepelt nemzetközi filmekben is, pedig még csak harmadikos egy miskolci általános iskolában. Tudatos karrierépítése mellett a kilencéves kislány játszani is szokott, most pedig a karácsonyra készül, amikor végre majd megkaphatja vágyott játékait.
Fotó: Art&Lens Photography

Balla Riana Emma zenész-színész családban látta meg a napvilágot, szülei úgy gondolták, hogy valószínűleg továbbviszi a szakmát. Az operett iránti rajongása már kétévesen elkezdődött. Egy év múlva énekelte el először a Fekete Péterből a „Szerelemhez nem kell szépség” című dalt, ami kihívás széles hangterjedelme és nagy hangközöket ugró dallamvezetése miatt. Ebben az időszakban szögezte le, hogy ő színész-énekes szeretne lenni.

Azóta nagyon tudatosan és keményen dolgozik, hogy elérje a célját. Tavasszal indult az István, a király iskolába megy elnevezésű versenyen, ahol elnyerte a Táltosasszony szerepét. Több elismert szín- és énekművész úgy nyilatkozott róla, hogy színpadra született. Naponta negyven percet skálázik, és rengeteg új darabot tanul, emellett táncol is. Gyerekszínészként dolgozott a Miskolci Nemzeti Színházban és a Budapesti Operettszínházban, de filmforgatásról is rengeteg élménnyel tért haza.

Forrás: index.hu

Egy nemzetközi film magyarországi forgatásán

– A The Alienist második évadának felvételekor találkoztam olyan nagy színészekkel, mint Luke Evans. Vele olyan élményem volt, hogy kérdezgettem az asszisztenseket, mikor lehet majd autogramot kérni tőle vagy fotót készíteni vele. Azt mondták, hogy nem ajánlják, hogy felkeressem, mert nem szereti, ha zavarják, így le is mondtam erről, mikor egyszer szembe sétáltunk egymással a forgatás helyszínén, és ő fordult utánam: megkérdezte, hogy az Alienistben forgatok-e. Többen segítettek a nyelv fordításában, mert még nem tudok jól angolul. Beszélgettünk picit, végül ő ajánlotta fel, hogy készítsünk egy fotót együtt. Nagyon boldog voltam, és rácsodálkoztam a kedvességére – idézte fel a történteket a kislány, aki alapvetően jónak látja az embereket. – Szoktam kapni negatív kritikát, a youtube-videóimon is vannak dislike-ok, egy-két rosszindulatú komment. Úgy vagyok ezzel, hogy nem azt kell nézni, hogy mit írnak, hanem arra koncentrálok, hogy biztos rossz napja volt a kommentelőnek, vagy rossz periódusban van. Nem tudom tehát a háttértörténetét, lehet, olyan problémája van, amit nem tud leküzdeni, és rajtam vezeti le. Nem kell felvenni. Az irigység a legnagyobb elismerés. Addig jó, míg van ilyen – vallja Balla Riana Emma.

Édesanyjával és édesapjával közösen választja ki, hogy melyik versenyre és milyen darabbal jelentkezik. – Vannak olyanok, amiket ők vetnek fel, mást meg én mondok, mert például hallottam egy fülbemászó dallamot egy versenyen vagy éppen az interneten találok nekem tetsző dalt. Most kedvencem a Szilvia belépője, mert nagyon erős és szép darab. Tisztában vagyok azzal, hogy nem nekem való, mert ez egy komolyabb darab, de én nagyon szeretem – mondja a kislány, akinek sikereiről bizonyára hallunk még. Hamarosan színpadra viszik Marilyn Monroe életét, ahol a kis Marilyn szerepére kérte fel a HeArt Társulat. Darabbeli édesanyját Gór Nagy Mária alakítja majd, ami azért különleges, mert a színésznő harminc éve nem állt színpadon. Most erre a darabra mégis igent mondott. A bemutató várhatóan január 24-én lesz a budapesti FÉM Arts & Caféban.

Kortársaihoz hasonlóan ő is nagyon szereti a decembert

– Három napon át tartjuk a karácsonyt, hogy itthon és a nagyszüleimnél is meg tudjuk ünnepelni. Anyai nagypapáméknál általában én díszítem a fát, mert ez az én feladatom, mint ahogy anyukámnak és nagymamámnak a sütés-főzés, apukámnak meg a faállítás. Bár idén nagypapám már mutatta, hogy nincs dolgom a műfenyőjükkel, de én megkértem, hogy pár nap múlva szedje le a díszeket róla, hogy hagy tudjam én feldíszíteni. Ebben rendszerint nagypapám segít, munka közben karácsonyi zenéket hallgatunk. Imádom a fa jellegzetes illatát, ezért szerintem jobb, ha élő fenyőt költöztetünk a házba, nálunk, otthon az szokott lenni. Idén karácsonyra az Ave Mariaval és a Fehér karácsony című dallal készülök – mesélte Balla Riana Emma.

Fotó: Art&Lens Photography

Ez a karácsony más, mint a többi. – Nem örülök annak, hogy csak egy félórás látogatást tehetünk a nagyszülőknél a pandémia miatt, nem tudjuk három órán át élvezni a társaságukat, ahogyan szoktuk. Most kivételesen láttam az ajándékokat, amiket kapok karácsonyra, sőt, van, amivel már játszottam is. Egy cukorkamarkoló gép volt a leghőbb vágyam, amit együtt rendeltünk meg Anyával. Bele kell tölteni csokikat és cukorkákat, és vannak rajta gombok, nagyon izgalmas. Tetszik a Harry Potter-es stratégiai társasjáték is, amit anyukámtól és nagypapáméktól kapok. Nagyon szeretek legózni is, ezért azt is fogok kapni most karácsonykor, kilencszáz darabosat. Egyáltalán nem bánom, hogy nem lesz meglepetés az idei fa alatt, örülni fogok így is az ajándékoknak – mondta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!