Ugrás a tartalomra

Javában tart a perecesi utcák újraaszfaltozása

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. május 28. kedd 18:13
Százhetvenmillió forintos ráfordítással, kizárólag önkormányzati forrásból valósul meg a projekt, amelyre nagy szükség volt, hiszen az elmúlt évtizedekben nem volt ilyen mértékű útfejlesztés Perecesen.
Fotók: Juhász Ákos

A munkálatokról kedden tartott sajtótájékoztatót a Faller Jenő utcában Bazin Levente önkormányzati képviselő és Durda Péter, a Városüzemeltetési és Műszaki Osztály osztályvezetője. 

Három héttel ezelőtt Veres Pál polgármesterrel a Honszerző utcán álltak hasonlóképpen, amikor a városrész útjainak felújítását jelentették be. Az elmúlt évtizedek legnagyobb útfejlesztése ez Perecesen – mondta Bazin Levente, a terület önkormányzati képviselője. Összesen tizenkét útszakaszt újítanak fel, több mint 11 ezer négyzetméteren hétszáz köbméter aszfalt bedolgozásával. 

Juhász Ákos képgalériája

Május elején az előkészületi munkálatok kezdődtek el, a héten azonban maga az aszfaltozás is. A tevékenység egész héten tart majd, befejezése jövő hét közepén várható – hangsúlyozta a képviselő. Majd a lakosság türelmét és megértését kérte, hiszen a környező utcákban – Finkey József, Péch Antal és Cséti Ottó utca, valamint Debreceni Márton tér - folyó munkálatok miatt csütörtökön vélhetően nem lehet majd autóval közlekedni. Pénteken a Honszerző utcát aszfaltozzák majd, ezért azon a környéken is leáll majd az autós forgalom a munka idejére. 

Jelenleg a Faller Jenő-Csábi Lajos-Lauday János utcák közötti szakaszt aszfaltozzák – hangoztatta Durda Péter. Az osztályvezető hozzáfűzte, hogy az előkészületi munkálatok a múlt hétvégén kezdődtek, háromezernégyszáz négyzetméteren újult meg a burkolat, és átlagosan hat centiméter aszfaltréteget kapott a terület. 

Miközben a sajtótájékoztató tartott, éppen akkor érkezett haza az egyik utcában lakó férfi autójával és elmondta, hogy örül ennek a kis „kellemetlenségnek”, amivel az aszfaltozás jár, mert régóta várták, hogy megvalósuljon. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!