Ugrás a tartalomra

Javító kuckó nyílt a MiReHu telephelyén

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 23. szerda 13:47
Újabb elemmel bővül a MiReHu Nonprofit Kft. szemléletformáló tevékenysége az idei Európai Hulladékcsökkentési Héten.
Juhász Ákos felvételei a MiReHu hétfői upcycling kiállításáról

A MiReHu új programja összekapcsolja a textilek és a régi bútorok utóéletét, amellyel arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy az újrahasználattal és a megelőzéssel elkerülhető a hulladékképződés, mindezt az upcycling vagyis az értéknövelő újrahasznosítás jegyében.
 
A most megnyitásra kerülő MaKuckó az újrahasználati központ részévé válik, amely nevét a MiReHu által korábban bevezetett MaKuka brandhez illesztetten kapta, és amelynek hivatalos megnyitóján részt vett Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere.

 
A MaKuckó egy kárpitos javítóműhely, melynek segítségével bemutatják hogyan lehet új életet adni a régi bútoroknak a használt textíliák felhasználásával, hogyan fér meg egymás mellett egy egyedileg felújított régi darab az újjal.
 
Ennek köszönhetően a MiReHu által üzemeltetett Miskolci Újrahasználati Központ az ország első olyan hulladékgazdálkodási létesítményévé válik, amely megelőzési tevékenységét javítással és az upcycling népszerűsítésével is kiegészíti.

A javító tevékenység során minden esetben teljesen egyedi darabok készülnek a textilek változatossága miatt, amely a tárgyak, bútorok imázsát jelentősen megnöveli, egyedi értéket teremtve. Az egyedi dizájn, a régi bútorok és textilek kombinációja magában hordozza a trenddiktálást, a tevékenységük vonzóvá teszi az újrahasználatot, új divatot teremthet a jövőben, melynek önálló brandje az egyediséget szimbolizáló MakuArt.
 
A MiReHu tevékenységeiről és egyedi programjairól a társaság honlapján és facebook oldalán tájékozódhatnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!