Ugrás a tartalomra

Jótékonyság vérrel, zenével

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2022. június 10. péntek 17:03
Pénteken miskolci zenészekkel, közszereplőkkel kiegészülve szervezett véradási akciót a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete a Helynekemben.
Gyűltek a véradók a Helynekemben Fotók: Juhász Ákos

A rendezvény célja kettős: egyfelől a nyári időszakra is biztosítani szeretnék a gyógyuló embertársaink számára a vérutánpótlást, másrészt adományokkal segíthettek a miskolciak az itt lévő menekült ukrán gyermekek nyarát is szebbé tenni. Miskolcon nagyjából száz menekült gyermek tartózkodik jelenleg – apukájuk nélkül, többnyire anyukájuk vagy nagyszüleik felügyelete alatt.

- Ezek a gyerekek nem járnak iskolába, az óvodai ellátást is nehézkes megszervezni. Itt jön a nyár és a vakáció: a Magyar Vöröskereszt számos programot szervez a vakációra, amelyekben a menekült gyermekek is részt vehetnek – ehhez kértük a miskolciak segítségét, támogatását – foglalta össze a rendezvény célkitűzéseit Ficsór-Kis Alicia a Vöröskereszt megyei kommunikációs munkatársa.

A véradás nem új dolog a Helynekemben.

- Négy évvel ezelőtt keresett meg minket először a vöröskereszt: akkor kezdődött az együttműködés, azóta minden júniusban sort kerítünk erre az eseményre – mondta Hankó Vanda, a belvárosi szórakozóhely programszervezője. – Tavaly kezdtünk el azon gondolkodni, hogy a véradást zenével kötjük össze – így illeszkedve a Helynekem világához. Már múlt nyáron is különböző miskolci zenekarok léptek fel a teraszunkon. Most pedig – először – az adománygyűjtéssel is egybefontuk mindezt.

A délutáni programot Müller Csenge és Müller Gréta kezdték, majd a Nahaj Akusztik játszott. Őket Mihula Vihajlo és tanítványai követték, azután a Z.enemi, a Tisztakosz és a Holdeső érkeztek a Helynekem teraszára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!