Ugrás a tartalomra

Kamerát szereltek a Zsófia-kilátóra

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2022. november 25. péntek 17:37
Az eszköznek köszönhetően otthonról, vagy akár egy mobiltelefonról is láthatóvá vált az év kilátójából látható csodálatos panoráma.
Panoráma a Zsófia-kilátóból. Fotó: Mocsári László

Milyen a kilátás a Zsófia-kilátóról? Milyen az idő Lillafüreden? Az ilyen kérdésekre már otthonról, vagy akár egy mobiltelefonról is választ lehet kapni, köszönhetően annak a kamerának, amely az Északerdő jóvoltából felkerült az év kilátójára – írja közleményében az Északerdő.

Az Év Kilátójára ugyanis az ÉSZAKERDŐ Zrt. jóvoltából felkerült egy kamera, mely élőképet szolgáltat a környékről. Láthatóvá válik az, az egyedülálló panoráma, amely az eredeti kilátó építőit is megihlette. Az Időkép internetes oldalon élőben követhető a Palotaszálló és környezete, a Bükk klímája, a párafoltok mozgása. Akár az is kiderülhet, hogy míg az alacsonyabban fekvő területeken tejköd borítja a tájat, Lillafüreden ragyogó napsütés fogadja a túrázót.

Az erdészet emlékeztet, az újjáépült Zsófia-kilátót augusztusban adták át, és a komplexum egy hónap múlva elnyerte az Év Kilátója címet az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által meghirdetett internetes közönségszavazáson.
 

További hírek

Olvasnivaló