Ugrás a tartalomra

Kamionban késelt a vidámparkos

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 09. kedd 10:56
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt, aki ittas állapotban a vidámpark kamionjának vezetőfülkéjében összeveszett kollégájával, késsel nyaka irányába szúrt, védekezésekor felkarját és csípőjét szúrta meg.

A vádirat szerint a vádlott egy vidámparkot üzemeltető vállalkozásnál dolgozott együtt régi ismerősével. 2022. július elején az utazó vidámpark Miskolcon, egy korábbi gyár telephelyére költözött. Az éjszakai órákban az ittas állapotú vádlott a vidámpark egyik kamionjának a vezetőfülkéjében vacsorázott, mellette ült a sértett férfi, akit felelősségre vont azért, mert bele evett az ételébe, és tőle korábban dohányt vett el - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

Ahogy a közlemény fogalmaz: ezen összevesztek, a sértett a vádlott anyját szidta, a feldühödött vádlott egy 17 cm pengehosszúságú késsel a nyaka irányába szúrt. A férfi a kezét felemelve hárította, de a kés hegye jobb felkarját megszúrta. A vádlott ezután kaszáló mozdulattal a késsel rásuhintott a jobb csuklójára, amikor pedig az ajtót kinyitva menekült utána szúrva csípőtájékon megsebezte.

Amennyiben a bántalmazás következtében a nyaki erek sérülnek, vagy a mellkas, hastájékon a testüregek megnyitásával járó sérülés keletkezik, életveszélyes állapotot eredményez, ennek reális lehetősége fennállt, a sértett aktív védekezése hárította el.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott - zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!