Ugrás a tartalomra

Karácsony Gergely egy nap alatt begyűjtötte a 20 ezer ajánlást

telex.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 24. kedd 11:20
Hétfőn kezdődött az ellenzéki előválasztás ajánlásgyűjtő szakasza, amelyben az eddigi jelölt-jelöltekből valódi jelöltek válhatnak. A hét miniszterelnök-jelöltnek 20 ezer, az egyéni képviselőjelölteknek pedig 400 érvényes ajánlást kell összegyűjteniük szeptember 6-ig.
Visszaadják a politikát az embereknek. Karácsony Gergely szimpatizánsai között Miskolcon. | Fotó: Mocsári László

Elsőként Karácsony Gergely, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP közös miniszterelnök-jelöltjének jött össze a 20 ezer ajánlás, a pártok közleménye szerint a főpolgármester röviddel hétfő este 8 előtt érte el a szükséges számot – írja a Telex. Karácsony hétfőn öt budapesti helyszínen kezdte meg az aláírásgyűjtést, de mint elmondta, a következő hetekben minden kitelepülést szeretne meglátogatni.

„Az előválasztás azonban nem a pártok versenye, hanem eszköz arra, hogy visszaadjuk a politikát az embereknek. Az előválasztás ahhoz szükséges, hogy megtaláljuk azt a 106 jelöltet, akik a legnagyobb többség támogatásával képesek legyőzni a fideszes helyi jelöltet, hogy a sokszínű ellenzék demokratikus versenyben váljon egységes erővé” – írják a közleményben.

Karácsony Gergely mellett Dobrev Klára (DK, Liberálisok), Ecsenyi Áron (Le az Adók 75%-ával párt), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Péter (Jobbik), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) és Pálinkás József (Új Világ Néppárt) indult a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, nekik kell két hét alatt 20 ezer ajánlást gyűjteniük.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!