Ugrás a tartalomra

Karácsonyra programozva – robotépítéssel

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 08. vasárnap 10:11
„Karácsonyra programozva” címmel rendezett családi, digitális foglalkozást a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben a Miskolci Szakképzési Centrum.

A Latabár u. 1. szám alatt található Digitális Közösségi Alkotóműhely november 7-én indította el délelőtti foglalkozásait az elsősorban 6-7 osztályos, általános iskolás diákok számára. Az első foglalkozás után szinte alig maradtak szabad időpontok, így egyre több általános iskolás diák ismerhette meg a LEGO-robotépítés izgalmát, vagy tehette próbára ügyességét a 3D nyomtatás, vagy a lézervágás, valamint a Microbit programozás területén. A foglalkozások során a gyerekek kis csapatokban dolgoznak, ennek köszönhetően fejlődik kommunikációs és problémamegoldó készségük, és megtanulnak csapatban együttműködni. A délelőtti foglalkozásokra az iskolák pedagógusai foglalhatnak időpontot a műhely weboldalán vagy közösségi felületén keresztül, maximálisan 30 fős csoportokat, osztályokat tud fogadni a műhely, egy-egy délelőtti foglalkozás 3-5 órát vesz igénybe.

A közösségi alkotóműhely azonban nem csak a diákok terepe; a műhelyt működtető Miskolci Szakképzési Centrum megnyitotta az alkotótér ajtaját a családok előtt is, hiszen karácsonyra hangolódva, ünnepi tematikájú, digitális programmal várták a technológia és kézműves foglalkozások iránt érdeklődő gyerekeket és szüleiket. Az ingyenes programra a műhely közösségi oldalán lehetett jelentkezni.  A gyerekek szüleikkel együtt, de szakértői segítség és útmutatás mellett alkothatták meg első közös digitális karácsonyfadíszüket, amelyet a foglalkozás végén haza is vihettek. A program során az elektronika alapjaival ismerkedhettek meg, és a közös alkotás élményével gazdagodva térhettek haza.

A foglalkozást hagyományteremtő céllal szervezte meg a centrum, és a jövőben is tervez ilyen, vagy ehhez hasonló nyílt, családi digitális foglalkozásokat, amelynek célja a digitális technológiák megismertetésén túl a közös, családi élmények átélésének elősegítése.

 

További hírek

Programok

-
Miskolc és környéke