Ugrás a tartalomra

Kerékpárút-fejlesztés: az ősz végére összekötik Mályival Miskolcot

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 31. csütörtök 17:30
Két kilométer újonnan épített bicikliút létesülhet október végéig a vármegyeszékhely határától Mályi határáig. Miskolc déli részén az év végéig ezen kívül még három szakaszon örülhetnek a kerékpárosok a nekik szánt friss burkolatnak.
Fotók: Horváth Csongor

Mint arról korábban beszámoltunk: négy új szakasszal, összesen kilenc kilométer hosszan bővül Miskolc kerékpárút hálózata 2023-ban - ezzel biztosítva a csatlakozási pontokat a Kerékpáros Hálózati Tervhez. Egy 2,2 kilométeres szakasznak köszönhetően kerékpárút köti majd össze a déli városkaput Mályival, ami beköt a korábban már a Pannergy-ig elkészült kerékpárútba. Az út a 3-as számú főútvonal mentén éri el Miskolc határánál a Mályi felől megyei TOP fejlesztésből megvalósuló kerékpárutat - ecsetelte a helyszínen a polgármesteri hivatal pályázati főosztályának vezetője.

Miklós Viktor stábunknak elmondta még, hogy ez azonban csak az első útszakasz, további három is épül a következő félévben. Eszerint a Bogáncs utca és a Miskolctapolcai út közötti 3,1 kilométeres szakasz (ebből 1,6 új építésű) például összeköttetést teremt a déli városkapu térségében működő ipari és kereskedelmi funkciók és a meglévő, Belváros-Miskolctapolca kerékpárút között. A kerékpáros létesítmény elérhetővé teszi Görömbölyt, Hejőcsaba déli oldalát, a Hejő-parkot, valamint az egyetemi sportlétesítményeket. 

A négy szakasz összesen közel kilenc kilométer hosszan valósul meg, négy külön kivitelező dolgozik rajta egy időben. A projekt összköltsége 1,1 milliárd forint, teljes egészében a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg.

Miklós Viktor és Szarka Dénes (b-j)

Szarka Dénes kiemelte: a déli városkapu térségében épülő kerékpárút biztosítja az ott működő ipari és kereskedelmi funkciók átjárhatóságát a kerékpárosok számára. Hozzátette, a miskolci önkormányzatnak mindezzel célja még a turizmus fejlesztése is - azzal, hogy az ideérkezők a lehető legtöbb látványos és vonzó helyet tudják majd felkeresni. A fejlesztési tanácsnok szerint nem utolsó szempont az sem, hogy miskolci lakosok is minél nagyobb számban vegyék igénybe a kerékpárutakat, ezáltal is egyre "zöldebbé" téve a várost.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!