Ugrás a tartalomra

Késhetnek a buszok kedd reggel

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 03. kedd 11:56
Miskolcon a havazás utáni második reggelen hat járművel zajlott a gépi síkosságmentesítés: a főbb gyűjtő mellékutcákban, illetve lakossági bejelentések kezelése nyomán – olvasható a városháza kedd reggeli közleményében.
Juhász Ákos fotója

Ami utóbbit illeti: az önkormányzati Hóügyelet diszpécserszolgálatára az Előhegy utcáról, Perecesről, a Vargahegyről, a Martinász, Hajnal, Vasöntő utcákból érkeztek kérések, panaszok. A Vasöntő utcai eset kapcsán az illetékesek ezúton hívják fel a lakosság figyelmét: az éjszakai sószórás megoldhatatlan feladatnak bizonyul, ha az autósok, járműveiket parkoltatva, nem hagyják szabadon a közlekedési útvonalakat a szórógépek számára.

Az MVK Zrt. részéről és más szervektől nem érkezett hír különösebb problémákról az elmúlt időszakban. Az útellenőri jelentés alapján sincs nagyobb fennakadás.

A városi közlekedési társaság ugyanakkor arról tájékoztatott: az MVK autóbuszai és villamosai a reggel folyamán menetrend szerint elindultak, de az útviszonyok miatt a forgalom a megszokottnál lassabb, így kisebb késések előfordulhatnak. A cég részéről további síktalanítást kellett kérniük az Egyetemvárosban, a Vasgyárban és Felsőzsolca belterületén.

Veres Pál Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere folyamatosan egyeztet a Miskolci Városgazda Kft. szakembereivel, minél nagyobb erőket vessenek be annak érdekében, hogy a téli havazás inkább örömöt okozzon, mint gondot. A szakemberek igyekeznek mihamarabb megoldani a problémákat, a közlekedőktől – gyalogosoktól, autósoktól egyaránt – pedig azt kérik, legyenek körültekintőek, óvatosak és vigyázzanak egymásra is!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!