Ugrás a tartalomra

Két miskolci Märcz bő keretében

vlv.hu
Utoljára módosítva
2019. március 26. kedd 10:50
A szövetségi kapitány kihirdette keretét az év első nagy pólós eseményére, ami Zágrábban lesz április 5-6-7-én. A 20 tagú keretből 15-en utaznak majd a világversenyre.

Märcz Tamás szövetségi kapitány közzétette a jövő heti zágrábi Európa Kupa nyolcas döntőre (európai Világliga-selejtezőre) készülő magyar válogatott névsorát:

Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,

Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC) Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok) - mezőnyjátékosok.

– Ez viszonylag bővebb keret, de ritka az a lehetőség, amikor ennyit tudunk együtt lenni, mint most, ezért szerettem volna, ha az első három napon, az elutazásig nagyobb létszámban gyakorolhatunk – nyilatkozta Märcz Tamás. – Részben azért, mert ez megkönnyíti a munkát, hiszen két csapat játszhat egymás ellen és még cserékre is van mód, tehát a játékosok a szokásosnál tovább őrizhetik meg frissességüket. Másrészt azért, mert együtt gyakorolhatjuk azt az új szabályok teremtette vízilabdát, amely a következő világversenyek játéka lesz, s a közös munka azoknak is a javára válik majd, akik végül nem kerülnek be a zágrábi utazó csapatba, de később még számításba jöhetnek.

Hétfőtől a Komjádi uszodában készülnek egészen szerdáig, akkor hirdeti ki az utazó csapatot a szövetségi kapitány. Csütörtökön reggel indulnak a torna helyszínére, délután már Zágrábban edzenek.

Mint ismert, a magyar válogatott csoportelsőként jutott be a zágrábi nyolcas döntőbe, amelynek minden meccse ki-ki mérkőzés lesz, tehát a továbbjutás a tét.

Első mérkőzésünket a selejtezősorozat C csoportjának második helyezettjével vívjuk, április 5-én, pénteken 15 órakor. Továbbjutás esetén a legjobb négy közé jutunk és a döntőbe kerüléshez az olasz-orosz meccs győztesét kell legyőzni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!