Ugrás a tartalomra

Két miskolci óvoda gazdagodott új játékokkal

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. január 21. csütörtök 20:49
Az eszközök közel nyolcszáz gyermek mindennapos óvodai nevelését segítik a jövőben.

Társas- és fejlesztő játékokat adott át az önkormányzat, a Velünk a Város frakció és a Supersum Alapítvány a miskolci Százszorszép és Nyitnikék Óvodák intézményvezetőinek csütörtökön a városházán. 

Fotó: Juhász Ákos

A játékok egy ajándékcsomag részei, amit többek között abból az egymillió forintból vásároltak, melyet még tavaly decemberben ajánlott fel Veres Pál polgármester és a Velünk a Város az alapítvány számára, akik karácsony apropóján indítottak gyűjtést az intézmények számára. 

Simon Gábor, a frakció vezetője emlékeztetett, bár a Velünk a Város különböző pártok képviselőjét tömöríti, de a kezdetetek óta egységes állásponton vannak többek között abban is, hogy a rászorulóknak segíteni kell. 

- Éppen ezért magam és képviselőtársaim számos helyen segítettek az ünnepek előtt például tartós élelmiszerrel, játékokkal vagy éppen használati eszközökkel. Az alapítvány karácsonyi akciójáról értesülve azonban Veres Pál polgármester és a frakció is rendkívül fontosnak tartotta azt, hogy csatlakozzunk ahhoz, hiszen így tudtunk a legtöbbet nélkülöző gyereknek segíteni – mondta el a politikus. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Miskolc első embere mintegy kettőszázötvenezer, a Velünk a Város önkormányzati képviselői pedig ötven-ötvenezer forinttal járultak hozzá a nemes célhoz, vagyis a két helyi óvoda segítéséhez.

Bernasconi-Bús Katalin, a Supersum Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte, az összegyűlt pénzből ábrázolástechnikai és társasjátékokat vettek, a felajánlásnak köszönhetően, a Nyitnikék és Százszorszép óvodákban, valamint azok tagóvodáiban összesen 35 csoport, közel nyolcszáz gyerekeit tudták támogatni. 

Az alapítvány a játékokat és fejlesztőeszközöket a csütörtöki nap folyamán juttatta el az óvodákba és tagóvodákba.

További hírek

Olvasnivaló