Ugrás a tartalomra

Kezdődik a kidobott karácsonyfák elszállítása

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 06. péntek 15:11
A társasházas övezetekben január 7-e szombat lesz az első szállítási nap, ezt követően még három szombaton viszik el a fenyőfákat. Családiházas övezetben a vegyeshulladék szállításának napján folyamatosan szállítják el a kidobott fákat.

Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is januárban gyűjtik be a kidobott karácsonyfákat - írja pénteki közleményében a BMH Nonprofit Kft.

Ahogyan fogalmaznak, a szolgáltatási területükön lévő családiházas a karácsonyfák elszállítása a vegyeshulladék gyűjtési napjain folyamatosan történik majd, a miskolci társasházas övezetekben pedig szombati napokon, azaz január 7-én, 14-én, 21-én és 28-án szállítják el a feleslegessé vált fenyőfákat.

- A BMH munkatársai arra kérik a társasházak és lakásszövetkezetek képviselőit, hogy a gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés érdekében a fenyőfákat - díszek és talp nélkül - egy helyre gyűjtsék össze, lehetőleg a szemetes konténerek mellé, úgy hogy ne akadályozzák a közlekedést - áll a közleményben.

Fotó: MiNap-archív/Horváth Csongor

Az összegyűjtött fenyőfákat a megyében található hulladékkezelő központokba szállítják, ahol aprítás után komposzt struktúraanyagként hasznosítják.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!