Ugrás a tartalomra

Kidobott és félig elégetett levélszavazatokat találtak Erdélyben

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. március 31. csütörtök 11:12
Marosvásárhely mellett egy illegális hulladéklerakatban egy teljes zsák kidobott és részben elégett magyarországi választási szavazólapra bukkantak szerdán - írja a TransTelex.
A fotók forrása: TransTelex

A szavazólapokat zsákokba gyűjtve találták meg a Marosvásárhelyt Jedd községgel összekötő országút mellett. Az üres telken, amelyet eddig illegális hulladéklerakatként használtak, az építkezési hulladékok törmelékkupacai között bezsákolt szavazólapokra bukkantak, ezeknek egy része el is volt égetve.

A TransTelex azt írja, a  punctul.ro/pontmaros helyi portált egyik olvasója értesítette arról, hogy mit talált Jedd község határában és néhány fotót is küldött róla. Az újságíró kiszállt a helyszínre és videófelvételt készített. 

A képsorokból kiderül, hogy már kitöltött szavazólapokról van szó, néhányon az is jól látható, kikre adták le szavazatukat azok, akiknek borítékja az illegális hulladéklerakat szemétkupacai között végezte. Az egyik szavazólapon kivehető az ellenzéki koalícióra behúzott X, a másikon pedig jól látható, hogy egy választópolgár a Mi Hazánkra adta le voksát.

Parászka Boróka erdélyi újságíró úgy fogalmazott a Facebook-oldalán: ennyit érnek a Magyarország határain kívül összegyűjtött szavazatok.

- Ennyit arról a kampányról, amit az RMDSZ és az EMNSZ is hetek óta nyom: nem szabad a román portára bízni a szavazatokat, mert "nem biztonságos". Pontosan ennyivel megbízhatóbb az úgynevezett erdélyi magyar érdekképviselet. Amikor majd azt veti fel mindenki, hogy kikre szavaztak az erdélyiek, akkor jusson eszetekbe ez a képsor. Pont ennyit ér az erdélyiek valós véleménye - írja.

A zsurnaliszta hozzátette még: bátrak voltak, akik a zsákokat kivitték, meggyújtották és otthagyták: a hatóságok szeme láttára, a tarlótüzek évadján gyújtogattak, és még az sem volt fontos számukra, hogy tényleg eltüntessék a nyomokat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!